FAQ

Under FAQ har vi samlet et knippe spørsmål og svar som kan hjelpe deg med å dekke ditt behov for informasjon. Klikk på ønsket produktgruppe i fane-løsningen for å se om noen har stilt det samme spørsmålet som du lurer på.

Finner du ikke svar på det du leter etter? Send oss gjerne en mail med ditt spørsmål til: info@sundance.no

Massasjebad

 

Må badet kobles til vann og avløp?

Nei, våre massasjebad kobles kun til strøm. Det er en fordel å ha tilgang til vannkran (gjerne frostsikker) i nærheten av badet. Ved tømming drenerer de fleste vannet rett ut på plenen. Noen steder kan det være behov for et avløp. Spesielt i leiligheter etc. Skal du legge opp ny vannkran ute? Husk da at større rørdimensjon på kranen reduserer tiden det tar å fylle badet.

 

Hva slags underlag må badet stå på?

Du trenger et stabilt, drenert underlag som tåler 500kg/m². Det kan være alt fra grus, tre platting, betong eller stein. Underlaget må være i vater, og et fast dekke er bedre enn bare grus. 10 cm armert betongsåle fungerer bra. Noen i vår bransje vil si at badet kan settes rett på plenen. Det er ikke så lurt da et slikt underlag vil sige, spesielt i perioder med mye nedbør, og badet blir stående skjevt.

 

Følger det med stikk kontakt som jeg kan putte i støpselet på terrassen?

Alle slike bad kommer uten stikk kontakt. Det føres en kabel fra sikringsskapet, som kobles direkte i koblingsboksen inne i badet. Dette skal utføres av autorisert elektriker. Noen ganger kan eksisterende strømkurs på terrassen brukes. Spør en av våre selgere om detaljer.

 

Hvordan renser jeg vannet?

Alle våre massasjebad renses automatisk med partikkelfilter og «ClearRay» UV rensing. Men det må likevel brukes noen rensemidler når du skal bade. De fleste av våre kunder bruker midler som gjør at du kan bade klorfritt. Da får du en opplevelse av rent friskt vann. Ved å tilsette midler ved bading, brukes det også minst mulig rensemidler totalt sett.

 

Hvor ofte må jeg bytte vann i et massasjebad?

Normalt anbefaler vi bytte av vannet hver 3. måned. Frekvensen avhenger litt av hvor mye badet blir brukt. Det verserer ulike anbefalinger i vår bransje, enkelte anbefaler så sjeldent som kun 1 gang i året. Det som er viktig å skille på er følgende to begrep: « Hvor sjeldent kan jeg bytte vann?» og «hvor ofte bør jeg bytte vann?» Ved å legge til rette for enkelt vannbytte, tar det inntil 1,5 timer fra start til slutt. 15-20 minutter brukes av din tid, resten går av seg selv.

 

Hvordan styres temperaturen?

Våre massasjebad er utstyrt med termostat og kan stilles inn på opp til 40 °C. Temperaturstyring er viktig, ikke bare for komforten, men også hvis barn bruker massasjebadet. Våre systemer har sikkerhetslås og digital avlesning.

 

Er det viktig at dysene er justerbare?

For å få maksimalt utbytte av hydroterapien i et massasjebad spiller oppbyggingen av dysene en viktig rolle. Det er store forskjeller på dyser, som det ikke er lett å se, men man kjenner det ved prøvebading. For at du alltid skal kunne få den massasjen du ønsker, er det viktig at du kan justere dysene. Ved å tilpasse riktig balanse mellom vann, luft og kraft kan du oppnå en optimal massasje.

 

Er det viktig å ha mange dyser?

Det er ikke antall dyser som bestemmer om det er god eller dårlig massasje. I noen tilfeller er det for mange dyser slik at det reduserer effekten. Blir det for mange dyser i forhold til hva det er av kraft til å drive dysene, vil du enten oppnå svak massasje, eller skarpe stråler fordi åpningen i dysene er strupt inn for å opprettholde kraften.

 

Hva avgjør om hvordan massasjen i et massasjebad oppleves?

Type dyser og plassering av de er de to hovedfaktorene som avgjør. Det er på bakgrunn av dette vi anbefaler deg å prøvebade massasjebadene før kjøp.

 

Er massasjebadet fullisolert?

Alle de store produsentene er enige om at å fylle massasjebadets kabinett med polyuretanskum isolasjon reduserer varmetapet og dermed reduserer oppvarmingskostnadene. Denne prosessen øker kostnadene ved produksjon, men forskning viser at eieren vil i det lange løp ha betydelige besparelser. Det er på bakgrunn av dette at alle våre bad er fullisolert. Noen produsenter velger derimot og ikke full-isolere badene sine, i et forsøk på å lage et billigere produkt. Hos Sundance brukes det 2-komponent skum, som er lett å grave i hvis uhellet er ute. Fullskummet bad gir bedre støydemping og stabilitet til rørene.

 

Hva er hydroterapi?

Hydroterapi er den kombinerte effekten av varme, massasje og oppdrift. Varmt vann utvider blodkar, samt øker blodstrømmen til sår og skadet vev, noe som gjør at oksygen og næringsstoffer lettere hjelper slitne musklene å komme seg. Massasje avspenner spente muskler og lindrer press omkring nervene. Massasje forbedrer også blodsirkulasjonen og akselerer kroppens naturlige helbredelsesprosess. Oppdrift reduserer kroppens vekt med 90 %. Dette avlaster presset på anstrengte ledd og muskler.

 

Er det nødvendig å prøvebade?

Vi anbefaler alle som har anledning, til å prøve bade før de kjøper. Utformingen av setene er forskjellig i de ulike badene, og noen bad har liggesete/seng mens andre bad bare har sitteseter. Ved å prøve er det mye lettere å finne det badet som passer deg best når det gjelder sittekomfort og massasje. Du prøvekjører kanskje en bil før du kjøper den?

 

Hva er hensikten med en sirkulasjonspumpe?

Sirkulasjonspumpens oppgave er kontinuerlig å filtrere vannet for å holde det rent og klart. Den gir også den nødvendige sirkulasjonen til varme elementet for å holde temperaturen på angitt nivå. Har badet en egen sirkulasjonspumpe, slipper man at en av massasjepumpene må starte for å gi sirkulasjon til varme og rensing. En massasjepumpe i rensemodus avgir mer støy. Våre massasjebad i 880- og 780-serien leveres med sirkulasjonspumpe. Massasjebadene i 680-serien leveres uten sirkulasjonspumpe, og er da avhengig av at en pumpe slår seg på periodisk for å filtrere vannet.

 

Hvor lenge før jeg ønsker å bruke massasjebadet bør jeg begynne å varme det?

Våre massasjebad er utstyrt med temperaturstyring som holder vannet varmt og klart til bruk. Noen ønsker likevel å redusere temperaturen hvis de skal reise bort fra badet hjemme, eller har badet plassert på en hytte. Badet klarer å varme fra 1,5 °C til 3 °C pr. time avhengig av størrelse på bad og varmeelement.

 

Er varmeelementet veldig utsatt for slitasje?

Et varmeelement kan være utsatt for slitasje, men det avhenger også mye av vannvedlikeholdet til brukerne. Godt vannvedlikehold øker levetiden til varmeelementet.

Våre massasjebad i 880-serien leveres med Titan varmeelement som direkte varmer opp vannet, øker effektiviteten og reduserer brukerkostnadene. Et Titan varmeelement korroderer ikke. I våre øvrige serier bruker vi varmeelement i rustfritt stål.

Grill og utekjøkken

 

Ruster Bull-grillene?

Bull grillene er produsert i 304 rustfritt stål og vil normalt ikke ruste. Likevel vil du kunne få skjolder med overflaterust dersom grillen står nær sjøen eller utsettes for annen forurensning. For å motvirke dette bør du, uansett om du bor nær sjøen eller ikke, bruke våre Bull Clean & Protectant kluter regelmessig. Bull Clean & Protectant kluter legger igjen et beskyttende lag på utsiden av stålet på din Bull grill. Det er også viktig å renholde innsiden av grillen med jevne mellomrom så ikke saltet i fettet blir liggende å tære på metallet.

 

Hvor lang garanti er det på Bull grillene?

Alle grillene fra Bull har livstidsgaranti på selve grillboksen og grillristene. På de støpte gassbrennerne er det 20 år (modellene Longhorn, Brahma og Angus) og på platebrennerne er det 5 år (modellene Lonestar Select og Steer).
På de øvrige komponentene er det den norske kjøpsloven som gjelder.

 

Hvorfor er gassgrillene fra Bull bedre å grille på enn andre griller?

  1. Bull sine gassgriller har støpte brennere med 4400W pr. brenner. Dette gjør at du får svært høy varme i grillen som igjen gir bedre grillegenskaper og bedre mulighet til å justere varmen i grillen.
  2. Bull-grillene har også veldig god varmefordeling. Derfor får du et bedre grillresultat i grillene fra Bull.
  3. Med så høy effekt vil du også kunne bruke din Bull gassgrill hele året. Flere av Bull gassgrillene har også eget rotisseri og infrarød gassbrenner til dette.

 

Hvorfor koster Bull-grillene mer enn andre griller?

  1. Grillene fra Bull er produsert i materialer av svært høy kvalitet. Dette gir Bull-grillen vesentlig lengre levetid enn andre griller, om du tar vare på den.
  2. Det er også svært mye rustfritt stål i grillene fra Bull. Dette kjennes på vekten og stabiliteten på Bull-grillen. Mange andre griller oppleves som ganske spinkle og vinglete etter å ha kjent på en grill fra Bull.
  3. Kvaliteten på brennerne i Bull-grillene gir deg også en helt annen grillglede enn andre griller gir med sin høye effekt og lange levetid.

 

Kan grillen stå ute hele året?

Ja.

 

Krever Bull grillen tilkobling av strøm?

Med unntak av modellene Steer og Bison har alle grillene fra Bull integrert lys. Modellene Angus, Brahma og Longhorn har også behov for strøm til rotisserimotoren.

 

Tåler utekjøkkenet og stå ute på vinteren uten å dekkes til?

Utekjøkkenet fra Bull har flislagt benkeplate. Flisene er frostsikre, men dersom det kommer vann i fugene vil disse kunne fryse og gjøre at flisene slipper fra underlaget. De rustfrie komponentene vil tåle å stå ute, men kan korrodere i overflaten dersom det utsettes for salt luft. Dette er bare i overflaten og kan enkelt poleres vekk. Alt som står ute utsettes for forurensning fra luften og vil holde seg bedre ved behandling av overflaten og eventuelt tildekking.

 

Krever utekjøkkenet tilkobling av strøm?

Ja, kjøleskapet, lyset i grillen og rotisseriet i grillen krever tilkobling av strøm.

 

Krever utekjøkkenet tilkobling av vann?

Nei, utekjøkkenet fra Bull leveres uten vask som standard.Det er mulig å bestille utekjøkken med vask, men dette er ekstrautstyr.

Utemøbler

Her kommer det spørsmål og svar.