Stek pizza på grillen


Pizza stekt på grill

Mange tror at det å grille en pizza på grillen er vanskelig og tidskrevende, men å grille en pizza er både enkelt og tar kort tid. I tillegg får du den fine og sprø skorpen, samt den gode grillsmaken.

 

Med pizzastein

Den enkleste måten å grille en pizza på er ved å bruke en pizzastein.

Fremgangsmåte

  1. Legg pizzasteinen på grillen og skru på alle brennerne. Husk å lukk lokket.
  2. I mens pizzasteinen og grillen blir varm, kjevler man ut passe store pizzabunner. De bør ikke være mer enn 2-4 mm tykk. Husk på at pizzaen ikke kan være større en selve pizzasteinen. Topp pizzaen(e) med ønsket topping. Vi anbefaler at man her tenker som en italiensk pizza. Passe mengde fyll slik at ikke pizzaen blir overfylt.
    Tips: Bruk godt med hvetemel under pizzaen. Dette gjør at den blir lettere å håndtere på pizzasteinen.
  3. Når grillen har oppnådd 180-200 °C., skrur du av brennerne under pizzasteinen, men lar brennerne på siden være på. Da griller du med indirekte varme. Dette er viktig for ikke å svi pizzabunnen.
  4. Legg pizzaen på steinen og lukk lokket på grillen. Det tar ca. 5 til 10 minutter å steke en pizza, avhengig av varme og hvor godt stekt man liker den. Hold lokket igjen, bare åpne den for å se på pizzaen, eventuelt snu på pizzaen hvis grillen griller litt skjevt.

 

Det er lettest å putte den rå pizzaen på steinen hvis man har en pizza spade. Har man ikke det, fungerer det godt med en glatt plastfjøl med litt ekstra mel på. Når pizzaen er ferdig er den mer stabil og lettere å ta ut igjen.

 
Ønsker du å prøve?

Kjøp en pizzastein i nettbutikken vår her.