Ta vare på massasjebadet ditt – ta vare på filteret


Filterhuset i et boblebad i 780-serien

En av delene i renseprosessen til et massasjebad/boblebad er filteret. Filteret sin oppgave er å filtrere bort partikler og annen smuss. Det er derfor veldig viktig at man jevnlig rengjør og bytter filter.

 

Hvorfor rengjøre og bytte filter i massasjebadet?

Er det ikke vanngjennomstrømning vil heller ikke varmeelementet varme opp vannet og resultatet er kaldt vann.

 

Hvis ikke filteret i ditt massasjebad blir rengjort og byttet jevnlig vil badet få en veldig dårlig vannkvalitet. Dette fordi vanngjennomstrømningen stoppes, vannet ikke vil bli renset og det derfor blir grobunn for bakterier. Dette merkes ofte ved at vannet blir uklart/grumsete. Bruken av vannpleiemidler vil øke, da det trengs mer kjemikalier til å holde vannet friskt.

 

Et tett filter vil etter hvert også slite på andre av spabadets komponenter som massasje- og sirkulasjonspumpene. Dette er fordi pumpene må jobbe ekstra hardt for å kunne dra vannet gjennom det tette filteret.

 

Det er på bakgrunn av disse punktene at det er viktig å rense og se til filtrene dine jevnlig.

 

Enkelt å vaske

Hvor ofte man burde vaske/skylle et filter avhenger av bruken til massasjebadet og massasjebadets modell, men en god tommelfingerregel er at filteret skal skylles 1 gang i måneden eller på bad med mindre filter hver 14. dag. Dette gjøres veldig enkelt ved å fjerne filteret fra massasjebadet og skylle det med en hageslange eller i dusjen. Når filteret er skylt er det bare å montere filteret på plass igjen.

 

Bytt filteret med jevne mellomrom

For å bevare filterets funksjon er det viktig at filteret også byttes jevnlig. Når du må bytte filter avhenger av bruken av massasjebadet, badets modell og hvor ofte du skyller filteret. Er du flink og skyller filteret en gang i måneden, anbefaler vi at mikrofiberfilteret for massasjebad i 780-serien byttes minst hver 3. måned og for bad i 880-serien byttes minst hver 6. måned. Lamellfilteret anbefaler vi at byttes minst hver 18. måned.

 

Trenger du nytt filter?

Kjøp nytt filter i nettbutikken vår.
Er du usikker på hvilket filter du skal ha? Sjekk i filteroversikten vår her.

 
 

Ønsker du mer informasjon?

Ring oss gjerne på tlf: 33 06 30 00, eller benytt kontaktskjema nedenfor.
 

Fullt navn:*

E-postadresse:*

Telefonnummer:

Melding

Share on FacebookPin on PinterestTweet about this on TwitterEmail this to someone