Grilloppskrift – Galette med rødvinsposjerte pærer


Terte med pærer

Har du pizzastein til grill? Visste du at man kan lage mye godt på steinen, som ikke er pizza? Prøv denne nydelige terten med krydret rødvinsposjerte pærer.

 

Ingredienser

8-10 personer

 

Pærene

  • 7,5 (1 flaske) fyldig rødvin
  • 2,4 dl vann
  • 1,8 dl sukker
  • 2 stjerneanis, hel
  • 1 hel kanelstang
  • 5 faste pærer

 

Pærene

  • Butikkjøpt eller hjemmelaget paibunn, 22-24 cm.
  • 120 g mørk sjokolade, finhakket
  • 4 ss usaltet smør, kuttet i små biter
  • 1 egg + 1 ss vann, lett pisket
  • 1-2 ss turbinado sukker – kan erstattes med vanlig farinsukker
  • Mel til bakeoverflate

 

Ekstra

  • Pizzastein
  • Pizzaspade eller lignende

Slik gjør du

Grillmetode: indirekte varme med pizzastein

 

Pærene

    1. Skrell pærene, del de i to og fjern kjernen og steinene.
      Oppskårne pærer
    2. Ha rødvin, vann, sukker, hel stjerneanis og hel kanelstang i en kjele. Kok opp.
    3. Reduser så varmen til middels lav, det skal så vidt koke litt. Legg pærene oppi og kok i 15 minutter eller til pærene er blitt så vidt møre.
    4. Sett kjelen av platen og la den avkjøles til romtemperatur.
    5. Fjern så pærene fra laken.
      Tips: dette kan gjøres dagen i forveien. Sett da eventuelt pærene i kjøleskapet.
    6. Fjern stjerneanisen og kanelstangen fra kjelen. Øk varmen til høy varme og reduser væsken til det blir ca. 2,5 dl. Dette tar ca. 20-25 minutter. Hell sirupen over i en varmebestandig beholder og plasser i kjøleskapet for nedkjøling.

     

    Galette

      1. Legg pizzasteinen på grillen og forvarm denne ved å bruke alle brennerne. Når pizzasteinen er forvarmet slås brennerne under pizzasteinen av, slik at det blir kun indirekte varme. Stabiliser temperaturen til 175-200 °C.
      2. Rull ut paideigen på en overflate med mel. Flytt så paideigen til en pizzaspade som har litt mel på seg.
      3. Spre hakket sjokolade jevnt utover deigen. La ca. 4-5 cm fra kanten være fri for sjokolade.
      4. Skjær pærene på langs i tynne skiver. Behold formen på pæren slik at skivene ligger inntil hverandre. Legg pærene på paideigen. Skyv skivene litt fra hverandre, slik at en pære har formen til en vifte. Bruk en pære til å fylle midten.
        Forberedelser til terte med pærer
      5. Legg smørbiter rundt pærene.
      6. Brett opp skorpen rundt hele kanten. Pensle kanten med sammenvispet egg og vann.
      7. Dryss sukker over terten.
      8. Overfør terten til den forvarmede pizzasteinen og lukk grillokket.
      9. Stek i 35-45 minutter, til skorpen har blitt gyllen brun.
      10. Server terten varm eller ved romtemperatur med rødvinssirup.

       

      Tips: Terten kan også serveres med krem. Pisk sammen krem, rett før kremen tykner tilsettes et par ss rødvinssirup. Pisk kremen ferdig.

       
      Terte med pærer og krem

Share on FacebookPin on PinterestTweet about this on TwitterEmail this to someone