Grilloppskrift – Pekannøtter og sjokolade bar


Pekannøtter og sjokolade bar

Grillen kan være like god som en stekeovn når man benytter den med indirekte varme. Det finnes derfor ingen grunn til at man ikke skal prøve å lage desserten på grillen i sommer!

 

Ingredienser

Mengde: en liten langpanne, 20 x 30 cm.

 

Bunnen

  • 4,5 dl hvetemel
  • 3,5 dl brunt sukker
  • 1,5 dl hakkede pekannøtter
  • 1/2 ts salt
  • 2,5 dl usaltet smør, kuttet i små biter.

 

Topping

  • 4 store egg
  • 3,5 dl brunt sukker
  • 3 ss smeltet (brunet) smør, avkjølt
  • 2 ss bourbon eller whiskey
  • 1 ss vaniljeekstrakt
  • 1 ts espressopulver
  • 1/2 ts salt
  • 1/2 ts malt kanel
  • 3,5 dl pekannøtter – grovhakket
  • 100 g mørk kokesjokolade

Slik gjør du

Grillmetode: Indirekte grilling

 

  1. Klargjør grillen for indirekte grilling med middels varme (175 °C).
  2. Smør en metallform, aluminiumsform eller langpanne (ca. 20 x 30).
  3. Tilsett mel, brunt sukker og pekannøtter i en foodprosessor med metallblad og kjør til pekannøttene er hakket opp og blandet med det andre.
  4. Tilsett smøret og la maskinen gå til smøret har blandet seg med deigen og blandingen begynner å trekke fra sidene av bollen.
  5. Ha deigen i formen og press ut til det blir et jevnt lag.
  6. Plasser formen på grillen og lukk igjen lokket på grillen. La dette grille i 20 minutter. Roter formen halvveis i steketiden for jevn steking.
  7. Ta formen av grillen og sett den til kjøling før du tar på toppingen.

 

Toppingen

  1. Visp sammen egg og brunt sukker til en jevn røre.
  2. Visp inn resten av ingrediensene, foruten pekannøttene og sjokoladen, slik at alt er godt blandet. Rør så inn pekannøtter og sjokolade.
  3. Bruk en slikkepott til å fordele toppingen over den avkjølte bunnen.
  4. Sett formen tilbake på en klargjort grill med indirekte grilling (175 °C). Lukk grillen og grill i ca. 25-35 minutter. Igjen, roter formen halvveis i steketiden for jevn steking.
  5. Ta formen av grillen og sett den til kjøling før du deler kaken opp i biter og fjerner den fra formen.

Tips: Serveres gjerne med Rørosrømme, Crème Fraîche eller vaniljeis.

Share on FacebookPin on PinterestTweet about this on TwitterEmail this to someone