Grilloppskrift – Peppermint Patty Brownies


Lag brownies på grillen.

Har du prøvd å bake på grillen? Ikke? Prøv da vel!

 

Ingredienser

ca. 24 brownies biter

Brownie batter

  • ca 125 gram hvetemel
  • 2 ss bakekakao
  • 1 ts salt
  • 240 gram kokesjokolade
  • 230 gram smør, delt i 8 biter
  • 300 gram sukker
  • 110 gram brunt sukker
  • 3 egg
  • 1 ts vanilje ekstrakt
  • 1 ts peppermynte ekstrakt

 

Peppermint patty filling

  • 240 naturell kremost (romtemperert)
  • 100 gram sukker
  • 1 egg
  • 1 ts peppermynte ekstrakt
  • ca 30 gram hvetemel

 

Chocolate glaze

  • 175 gram sjokolade
  • 6 ss smør

Slik gjør du

  1. Varm opp grillen til medium varme – stabiliser varmen på 180 grader celcius.
  2. Smør en kakeform som er ca 33 x 23 cm.

 

Brownie Batter

  1. Smelt sjokoladen og smøret i vannbad.
  2. I en liten bolle – bland mel, kakao og salt.
  3. I en stor miksebolle rør sammen den smeltede sjokoladen og smøret, sukker, egg, vanilje og peppermynte ekstrakt. Bland inn litt og litt av melblandingen. Hell over i den smurte kakeformen.

 

Peppermint patty

  1. Rør sammen kremost og sukker i en liten bakebolle.
  2. Visp inn egg og peppermynte ekstrakt.
  3. Tilsett deretter mel.
  4. Røren helles over Brownie Batter i kakeformen.
  5. Plasser kakeformen i en større panne for stabilitet og isolasjon.
  6. Plasseres på grillen – litt fra ilden. Lukk lokket og la den bake i 10-15 minutter
  7. Åpne lokket og roter formen. Lukk deretter lokket og stek i nye 10 – 15 minutter.
  8. Prøv med en kakepinne ca 5 cm fra kanten – kommer pinnen ut uten kake på er den ferdig.
  9. Ta den av grillen og la den avkjøle seg.

 

Chocolate glaze

  1. Smelt sjokolade og smør i vannbad.
  2. Hell over kaken og la den avkjøle seg.

 

Tips: det er lettere å dele i fine stykker om kaken har stått litt i kjøleskapet før du deler den.

Share on FacebookPin on PinterestTweet about this on TwitterEmail this to someone