Grilloppskrift – Bangkok Peel’n eat scampi med sweet chili saus


Scampi på grillen

For de fleste av oss er det ikke scampi vi tenker på først når vi snakker om grillmat. Det betyr ikke at det ikke er smakfullt med sjømat på grillen. Bli inspirert og prøv Bangkok Peel’n eat scampi neste gang du griller.

 

I denne oppskriften kan du selv velge om du vil grille scampiene med eller uten skallet. Noen synes at hvis du griller scampien med skallet på vil smaken holdes bedre.

 

Ingredienser

4 personer

 

Bangkok Peel’n eat scampi

  • 2 ss kokos- eller nøytralolje
  • 3 fedd hvitløk, hakket
  • 3 ss rød karripasta
  • 1 dl kokosmelk
  • 1 ts lys brun sukker
  • 1/2 dl hakket koriander, pluss litt for servering
  • 1 kg scampi
  • Limebåter til servering

 

Sweet chili saus

  • 1 dl finhakket paprika
  • 2 ss hakket hvitløk
  • 1,75 dl sukker
  • 1/4 dl hvit/klar eddikv
  • 1/2 ts salt

Slik gjør du

Grillmetode: direkte varme

 

  1. Varm oljen i en stekepanne over middels høy varme. Når oljen er varm, tilsettes hvitløk og karripastaen. Stek dette i 1 minutt. Visp inn kokosmelk og brunt sukker. La det småkoke i 3 minutter før du fjerner det fra varmen. Rør inn koriander. La det avkjøles til romtemperatur.
  2. Ved hjelp av en liten, skarp kniv og snitt skallet langs kurven på baksiden av hver enkelt scampi. Fjern den mørke randen. Legg de rensede scampiene i en bolle og hell over den avkjølte marinaden. La scampiene marinere i kjøleskapet i 1-2 timer. OBS: Scampien bør ikke stå lengre enn 2 timer.
  3. Klargjør grillen. For å unngå at maten brenner seg til grillristene anbefaler vi at du oljer ristene eller bruker Bull Fettspray (link til nettbutikk). Husk å olje grillristen når grillen er kald. Sett opp grillen for direkte grilling med middels høy varme.
  4. Grill scampiene ikke er gjennomsiktige lengre, ca. 3-4 minutter på hver side.
  5. Server scampiene umiddelbart med litt hakket koriander, limebåter og sweet chili saus.

Tips: Scampiene kan også serveres avkjølt.

 

Sweet chili saus

  1. Bland alle ingrediensene i en liten kjele.
  2. Kok opp. Skru så ned varmen og la det småkoke i 10 min.
  3. Avkjøl til romtemperatur. Oppbevar i kjøleskapet i en lufttett beholder.

Tips: Kan stå i kjøleskapet i opptil en måned.

Share on FacebookPin on PinterestTweet about this on TwitterEmail this to someone