Grilloppskrift – Bourbon-glasert laks på grillplanke


Bourbon-glasert laks

Nydelig bourbon-glasert laks på grillplanke. Fisken får en ekstra røyksmak fra plankene, samt at filetene er lette å håndtere da det ikke er nødvendig å snu fisken.

 

Ingredienser

4 porsjoner
 

  • 600-900 g laksefilet med skinn
  • 5,5 ss salt
  • 5,5 ss brunt sukker
  • 4 ss lønnesirup
  • 2 ss bourbon/whiskey
  • 1 ss engelsk sennep/Dijon sennep
  • Skall fra en halv appelsin

 

Ekstra

Husk å legge grillplankene i vann minst 1 time før du skal grille.

Slik gjør du

Grillmetode: direkte grilling på grillplanke.

 

  1. Del fisken opp i serveringsstykker og legg de på en tallerken.
  2. Bland sammen salt og brunt sukker, og dekk fisken med blandingen. Husk og dekk sidene av fileten også. Dekk til med plast og sett fisken kjølig i minst 2 timer.
  3. Skyll så fisken med vann for å fjerne salthinnen.
  4. Klargjør grillen for direkte grilling over middels høy varme.
  5. Rør sammen lønnesirup, whiskey, sennep og appelsinskall til sennepen er oppløst.
  6. Ta grillplankene ut av vannet, grill de lett i et par minutter. Smør litt olje på siden fisken skal ligge på.
  7. Legg fisken på plankene og lukk lokket til grillen. La lokket være igjen så mye som mulig. Pensle fisken med glazen hvert 5-6 minutt, og la det grille i til sammen 12-15 minutter. Laken er klar når den er jevn rosa i midten.
    OBS: Hold deg i nærheten av grillen for å se til at planken ikke tar fyr på grillen.
Share on FacebookPin on PinterestTweet about this on TwitterEmail this to someone