Grilloppskrift – Grillet laks med Sriracha Aioli


Grillet laks med Sriracha Aioli

En rask oppskrift som likevel er full av smak. Server fisken med noen ekstra limebåter og litt frisk salat.

 

Ingredienser

4 porsjoner

 

Sriracha Aioli

  • 120 g majones
  • 1-2 ss Sriracha saus
  • 2 fedd hvitløk, presset i en presse
  • 2 ts fersk limesaft
  • ½ ts havsalt

 

Laksefileter

  • 4 laksefileter med skinn
  • 2 ts havsalt
  • ½ ts finmalt sort pepper
  • ½ ts malt hvit pepper
  • ¼ ts kajennepepper
  • Olje til griling

Slik gjør du

Grillmetode: direkte varme

 

  1. Visp ingrediensene til aiolien godt sammen. Dekk det til og sett det i kjøleskapet. Jo lengre aiolien får stå, jo bedre setter smakene seg.
  2. Krydre fisken med salt og pepper. Pensle de med litt olje.
  3. Klargjør grillen for direkte grilling over middels høy varme.
  4. Legg fisken på grillen med kjøttsiden ned (gjerne 45 ° på ristene for å skape mønster i fisken). La de grille i 4 til 6 minutter. Bruk en slikkepott til å snu stykkene. Grill de videre i 5 minutter. Laksen er ferdig når den fortsatt er fuktig, flaker lett med en gaffel og har nettopp blitt ugjennomsiktig i midten.
  5. Server visken varm, romtemperert eller avkjølt med en god porsjon Sriracha aioli.
Share on FacebookPin on PinterestTweet about this on TwitterEmail this to someone