Grilloppskrift – Grillet kveite med Chorizo-smør


Grillet kveite med chorizo-smør

Grillet fisk er en sommerhit for mange. Denne oppskriften er med kveite, men man kan også ville benytte andre fisker med hvit kjøtt, som f.eks. steinbit.

 

Ingredienser

4 porsjoner
 

  • 85 gram Chorizo pølse, hakket
  • 1 ss hakket chili
  • 1 fedd hvitløk, hakket
  • 1 dl mykt usaltet smør
  • 1 ts sitronsaft
  • ¼ ts havsalt
  • En klype kajennepepper
  • 4 kveite fileter med skinn (eller annen fast hvit fisk)
  • Cajun grillkrydder (nettbutikk) eller annet kreolsk krydder
  • Olivenolje

Slik gjør du

Grillmetode: direkte grilling

 

  1. Legg chorizo, chili og hvilløk i en food processor og kjør til det er finhakket. Bruk gjerne puls-funksjon.
  2. Legg blandingen i en bolle sammen med smør, sitronsaft, salt og kajennepepper. Bland alt sammen med en gaffel. Legg blandingen på plastfolie og rull sammen til en pølse. Legg den så i kjøleskapet for 2-3 timer.
    Tips: smøret kan oppbevares i kjøleskapet i opptil 1 måned.
  3. Klargjør grillen for direkte grilling over middels-høy varme.
  4. Krydre fisken med Cajun krydder og drypp over litt oliven olje.
  5. Legg fisken på grillen med kjøttsiden ned og la det grille i 4-6 minutter. For rutemønster på fisken må den legges 45° på grillristen.
  6. Bruk en slikkepot for å snu fisken og la den grille i 5 minutter til. Fisken er ferdig når den fortsatt er fuktig, men flaker når man tar på den med en gaffel. Midten av fisken skal akkurat ha blitt hvit.
  7. Server fisken umiddelbart med Chorizo-smør.
Share on FacebookPin on PinterestTweet about this on TwitterEmail this to someone