Grilloppskrift – Lakseburger med grønn oliven aioli


Lakseburger med aioli

Dette er ikke bare en fiskekake, men en lakseburger som er godt krydret og har mye smak. Rett og slett en god erstatning for den tradisjonelle hamburgeren.

 

Ingredienser

8-10 sliders (små burgere)

 

Grønn oliven aioli

  • 8 ss majones
  • 5 ss grønne oliven, finhakket
  • 2 fedd hvitløk, raspet
  • 1 ss finhakket frisk persille
  • Skall fra ½ sitron
  • 1-2 klyper paprikapulver
  • 1 stor klype salt
  • 1 liten klype kajennepepper

 

Lakseburger

  • 700 g laksefilet, uten skinn og bein
  • 1 dl brødsmuler/ griljermel
  • 1 ss finhakket persille
  • 1 ts finhakket timian
  • 1 fedd hvitløk, revet
  • Skallet fra ½ sitron
  • 2 ts extra virgin olivenolje
  • 1 ts salt
  • 1 ss Dijonsennep
  • 1 egg, lett pisket

 

Til servering

Slik gjør du

Grillmetode: direkte varme

 

  1. Rør sammen alle ingrediensene til aiolien godt sammen. Dekk til og sett det kjølig til servering.
  2. Skjær laksen i 1,5-2,5 cm tykke stykker. Spre de utover i et lag på en plate og sett det kjølig i 10 minutter. Ha fiskebitene i en foodprosessor og kjør til fisken er grov hakket. OBS: Se til at fisken ikke blir for fint hakket.
  3. Visp egg og sennep sammen i en liten bolle.
  4. Bland de øvrige ingrediensene, foruten geriljamelet, og bland godt sammen. Tilsett fisken, griljamelet og eggblandingen og bland alt godt sammen.
  5. Lag karbonader på størrelse med sliderbrødet. Legg på et brett, dekk til med folie og sett kjølig i minst en time. Karbonadene kan lages dagen før de skal grilles.
  6. Klargjør grillen for direkte grilling over middelshøy varme. Grill laksekarbonadene 3-4 minutter på hver side til de er ferdig. OBS: Grillet laksekarbonadene for lenge vil de bli tørre).
  7. Server varme med slidersbrød, røkte tomater og grønn oliven aioli.
Share on FacebookPin on PinterestTweet about this on TwitterEmail this to someone