Grilloppskrift – Teriyaki-grillspyd med scampi og ananas


Grillspyd med scampi og ananas

Et måltid som smaker godt, men som man ikke bruker så lang tid på å tilberede – kun 10-15 minutter i marinade og 5-6 minutter på grillen. Og lager du for mye teriyakisaus kan denne oppbevares i en lufttett boks i opptil en måned.

 

Tips: Når du griller grillspyd med scampi og annen mat som ikke er i terninger – bruk store flate grillspyd slik at maten ikke snus på grillspydene når du skal snu det på grillen. Du kan også bruke 2 vanlige grillspyd på samme spyd.

 

Ingredienser

6 porsjoner

 

  • 24 store scampi, rensede med haler
  • ½ ananas
  • 2 bunter vårløk

 

Teriyakisaus med annanas

  • 2,4 dl ananasjuice
  • 1 dl soyasaus
  • 2 ss riseddik
  • 1 dl brunt sukker
  • 1 stykke ingefær, ca. 2,5 cm – grovhakket
  • 2 fedd hvitløk, knust og hakket
  • ¼ ts chilipulver

Slik gjør du

Grillmetode: direkte grilling

 

  1. Lag teriyakisausen ved å blande alle ingrediensene i en liten kjele. Kok opp og la det småkoke i 10 minutter. Fjern kjelen fra platen og la sausen avkjøles til romtemperatur. Sil sausen.
  2. Legg scampi i litt avkjølt teriyakisaus for marinering – ikke lengre enn 15 minutter.
  3. Del ananasen i ca. 2-3 cm store biter som er like tykke som scampiene (ca 1 cm tykke).
  4. Del opp vårløken i 2-3 cm store biter.
  5. Fjern scampien fra marinaden og tre de, sammen med ananas og vårløk på grillspyd (kjøp grillspyd i vår nettbutikk: http://webshop.sundance.no/categories/grill-tilbehor). Legg grillspydene i kjøleskapet til grillen er klar.
  6. Kok opp en liten del av teriyakisausen – brukes til å pensle grillspydene under grilling.
  7. Klargjør grillen for direkte grilling over middels-høy varme.
  8. Legg grillspydene på grillen og la de grille i ca. 2-3 minutter. Pensle grillspydene før du snur de og lar de grille i 2-3 minutter til. Pensle grillspydene før du tar de av grillen.
  9. Server straks med ekstra teriyakisaus.

Tips: Sausen kan oppbevares i en lufttett boks i opptil en måned.

Share on FacebookPin on PinterestTweet about this on TwitterEmail this to someone