Grilloppskrift – Grillet kveite-taco


Grillet kveite taco

Hvorfor ikke prøve noe nytt til taco-fredagen? Bytt ut kjøttdeigen med nydelig grillet kveite og kos deg.

 

Ingredienser

4-6 personer

 

  • 700 g kveite med skinn (torsk kan også benytte)
  • 1 ts chilipulver
  • 1 ts hvitløkspulver
  • 3/4 ts salt
  • 1/2 ts tørket oregano
  • 1/4 ts nykvernet sort pepper
  • 1/4 ts gul karri
  • 1/4 malt spisskummen

 

Til servering

  • 12 tortillas
  • 5 dl strimlet grønn kål
  • 0,5 dl hakket koriander
  • 0,5 dl hakket hvitløk
  • Limebåter

Slik gjør du

Grillmetode: direkte grilling

 

  1. Skyll fisken i kaldt vann og tørk med tørkepapir.
  2. Bland krydderne sammen i en bolle.
  3. Gni fisken med krydderblandingen og la den marinere i kjøleskapet i minst 30 minutter – gjerne opptil 4 timer.
  4. Klargjør grillen for direkte grilling over middels høy varme.
  5. Ta fisken ut av kjøleskapet 30 minutter før grilling.
  6. Legg fisken på varm grill og stek i 4-5 minutter på hver side.
    Tips: Bruk en slikkepott til å overføre fisken til et skjærebrett.
  7. Fjern skinnet og del fisken opp i store biter og legg på et serveringsfat.

Server gjerne med tortillas, grønn kål, koriander, hvitløk og eventuelle valgfrie garnityrer som guacamole og salsa.