Grilloppskrift – Grillet kveite-taco


Grillet kveite taco

Hvorfor ikke prøve noe nytt til taco-fredagen? Bytt ut kjøttdeigen med nydelig grillet kveite og kos deg.

 

Ingredienser

4-6 personer

 

  • 700 g kveite med skinn (torsk kan også benytte)
  • 1 ts chilipulver
  • 1 ts hvitløkspulver
  • 3/4 ts salt
  • 1/2 ts tørket oregano
  • 1/4 ts nykvernet sort pepper
  • 1/4 ts gul karri
  • 1/4 malt spisskummen

 

Til servering

  • 12 tortillas
  • 5 dl strimlet grønn kål
  • 0,5 dl hakket koriander
  • 0,5 dl hakket hvitløk
  • Limebåter

Slik gjør du

Grillmetode: direkte grilling

 

  1. Skyll fisken i kaldt vann og tørk med tørkepapir.
  2. Bland krydderne sammen i en bolle.
  3. Gni fisken med krydderblandingen og la den marinere i kjøleskapet i minst 30 minutter – gjerne opptil 4 timer.
  4. Klargjør grillen for direkte grilling over middels høy varme.
  5. Ta fisken ut av kjøleskapet 30 minutter før grilling.
  6. Legg fisken på varm grill og stek i 4-5 minutter på hver side.
    Tips: Bruk en slikkepott til å overføre fisken til et skjærebrett.
  7. Fjern skinnet og del fisken opp i store biter og legg på et serveringsfat.

Server gjerne med tortillas, grønn kål, koriander, hvitløk og eventuelle valgfrie garnityrer som guacamole og salsa.

Share on FacebookPin on PinterestTweet about this on TwitterEmail this to someone