Grilloppskrift – Grillet laks med bok choy


Grillet laks med bok choy

Asiatisk inspirert middag med grillet laks og bok choy. En enkel rett hvor laksen og grønnsakene bruker ca. like lang på å tilberedes.

 

Ingredienser

4-6 porsjoner

 

  • 0,7-1 kg laksefilet med skinn på
  • 6-10 bok choy (avhenger av størrelse)
  • Havsalt og nykvernet sort pepper
  • Vegetabilsk olje
  • Aluminiumsfolie

Marinade

  • 2 fedd hvitløk, finhakket
  • 1 ss revet ingefær
  • 1 chili, hakket. Inkluder frøene for en sterkere marinade.
  • 2 vårløk i tynne skiver
  • 1,2 dl soyasaus
  • 1,2 dl vann
  • 3 ss riseddik
  • 1 ss risvin eller tørr sherry
  • 1 ss lys brunt sukker
  • 1 ts ristet sesamolje
  • 0,6 dl vegetabilsk olje

Slik gjør du

Grillmetode: direkte varme.

 

  1. Bland sammen alle ingrediensene til marinaden, foruten oljen.
  2. Drypp forsiktig oljen i marinaden mens du visper.
  3. Fjern eventuelle ben i laksefilen og legg den i en ildfast form eller en plastpose som kan lukkes. Del bok choyen i to, og legg de i en bolle.
  4. Fordel marinaden mellom laksen og bok choyen. Sett laksen og bok choyen til marinering i kjøleskapet i minst 30 minutter – opptil to timer.
  5. Gjør klar grillen med middels høy varme.
  6. Ta laksen ut av marinaden og tørk av med et tørkepapir.
  7. Ta litt vegetabilsk olje i hendene og gni over laksen. Krydre den så med salt og pepper før den settes til side.
  8. Ta bok choyen ut av marinaden, rist av overflødig marinade og klapp tørr med et tørkepapir. Plasser de så på et stekebrett og drypp vegetabilsk olje lett over før du krydrer med salt og pepper. Pakk så bladene til bok choyene i aluminiumsfolie.
  9. Laksen og bok choyen bruker omtrent lik tid på grillen:
    Laksen: Legg laksen på grillen med kjøttsiden ned. La den steke i 4-6 minutter på hver side.
    Bok choy: Legg grønnsakene på grillen med kuttsiden ned. La den steke i 5 minutter på hver side. Når det er igjen 2-3 minutter av grilletiden fjernes folien slik at også bladene blir sprø. Bok choyen er klar når stilken har blitt mør.
  10. Fjern skinnet av fisken og server.
Share on FacebookPin on PinterestTweet about this on TwitterEmail this to someone