Grilloppskrift – Grillet scampi og avokado taco


Grillet scampi og avokadosalat

Scampi og avokado – en av verdens beste kombinasjoner. Og lite kan sammenlignes med grillede scampi en fin sommerdag. Men mange vet dessverre ikke helt hvordan de burde grille scampiene, og derfor kan de ofte bli overkokt og som gummi når de grilles. Hemmeligheten? Legg scampiene i en kald saltlake før grilling. I denne oppskriften lærer du hvordan du gjør det!

 

Ingredienser

4-6 porsjoner
 

Scampi

  • ca. 700 g rå, skrellede scampi
  • 4,75 dl vann
  • 1 ss salt
  • 1 ts sukker
  • 1 ss olivenolje
  • 1 ss chilipulver
  • 1 ts oregano

Avokadosalat

  • 1 stor tomat
  • 1 glass grillet rød paprika, hakket
  • 1 liten rød løk, hakket
  • 1 jalapeno, finhakket
  • 3 middels eller 2 store avokado
  • 1 liten bunt koriander – smak til
  • 5 lime
  • Salt og pepper

Tilbehør

  • Tortillalefser
  • Strimlet rødkål
  • Salsa eller annen tacosaus

Grill-grid eller grillspyd

Slik gjør du

Grillmetode: direkte grilling.

 

  1. Legg de ferdig skrellede scampiene i en bolle. Rør sammen kaldt vann, salt og sukker til det er oppløst. Hell laken over scampien og legg i kjøleskapet i ca. 45 min.
    Obs: Scampien bør ikke stå i kjøleskapet lengre enn 90 minutter.
  2. Skjær tomaten i to og fjern frøene, før du deler den opp i mindre. Skjær opp løk og paprika i ca. like store deler som tomaten og legg alt i en bolle. Finhakk jalapeno og korianderen og bland alt sammen.
  3. Del avokadoene i 2 og fjern steinen. Bruk en skje til å ta kjøttet ut av skallet og del i terninger. Legg avokadoen i salatbollen, sammen med de andre ingrediensene. Press så 2 lime over salaten. Bland lett innholdet før du smaker til med salt og pepper. Dekk til bollen og plasser den kjølig til servering.
  4. Ta scampien ut av kjøleskapet, fjern de fra laken og la de renne godt av seg. Bland de så sammen med olivenolje, saften fra en lime, chilipulver og oregano.
  5. Klargjør grillen for direkte grilling over middels varme. Bruker du en grill-grid (nettbutikk) varm opp denne også. Hvis du bruker grillspyd (nettbutikk), tre på scampiene.
  6. Kutt opp rødkål, del de resterende limene i båter og pakk tortillalefsene i folie.
    Tips: ikke pakk mer enn 5 tortillalefser sammen i hver foliepakke.
  7. Legg foliepakkene på grillen. Grill så scampiene slik at de blir gjennomstekt, ca. 2 minutter på hver side.
  8. Server med varme tortillalefser, oppkuttet rødkål, avokadosalat og salsa.
  9.  

Share on FacebookPin on PinterestTweet about this on TwitterEmail this to someone