Grilloppskrift – Grillet kylling Fajitas


Grillet kylling fajita

Grillet fajitas – en sund rett med masse grønnsaker og godt marinerte kyllingbryst, alt sammen rett fra grillen.

 

Ingredienser

6 porsjoner

 

Marinade

  • 3 lime
  • 4 fedd hvitløk, hakket
  • 1 bunt koriander, hakket
  • 2 ss chilipulver
  • 2 ss paprikapulver
  • 2 ts spisskummen
  • 1 ts salt
  • 2 dl extra virgin olivenolje
  • 900 g kyllingbryst, uten ben og skinn

 

Til servering

  • 1 rød løk, kuttet i ringer
  • 3 paprika – 1 i hver farge: rød, gul, grønn
  • 1 bunt vårløk
  • Jalapeno (kan droppes)
  • Lime (kan droppes)
  • Tortillas

Slik gjør du

Grillmetode: direkte grilling

 

  1. Ha skallet og saften fra limen, hvitløk, koriander, krydder og olivenolje i en blender. Kjør blenderen til alt er godt blandet.
  2. Slå kyllingfileten jevn med en kjøttklubbe – til ca. 1-1,5 cm. Legg kyllingen i en pose som kan lykkes og hell i marinaden. Se til at alt blir dekt av marinade. Sett pose i kjøleskapet i et par timer – gjerne over natten.
  3. Ta kyllingen ut av kjøleskapet en time før grilling. Klargjør grillen for direkte grilling over middels høy varme.
  4. Kutt opp grønnsakene og legg de på en grill grid på grillen (http://webshop.sundance.no/products/bull-gridssett).
  5. Fjern overflødig marinade av kyllingen og grill de i 3-4 minutter på hver side til de er gjennomstekt. La de hvile i 5 minutter på et brett før du skjærer de i strimler.
  6. Serveres varm med grillede grønnsaker, tortillas og ekstra lime.

 

Tips: Server gjerne med guacamole og salsa.

Share on FacebookPin on PinterestTweet about this on TwitterEmail this to someone