Grilloppskrift – Grillet kyllingsalat


Kyllingsalat med grillet kyllingbryst

En enkel og smakrik salat med grillet kylling. Kyllingfilet trenger som oftest ikke lang tid på grillen, kun 7-10 minutter.
 
Hvordan du tilbedreder rødbetene og squashen finner du nederst i oppskriften. Av deg krever det ca. 10 minutter – stekeovnen fikser resten.

 

Ingredienser

4 porsjoner

 

  • 0,7-1 kg kyllingbryst, uten skinn og bein
  • 0,5-1 dl fersk sitronsaft
  • 1 ss kornet sennep
  • 3 ts hakket frisk, timian
  • 1 dl olivenlje + litt til å dryppe
  • 2 ts hakket frisk rosmarin
  • 2 fedd hvitløk, finhakket
  • Havsalt
  • Nykvernet sort pepper

 

Til servering

  • Salat miks – gjerne med ruccula og feldsalat/vårsalat
  • 4 medium rødbeter, stekt og delt*
  • 1 liten squash, stekt og delt**
  • Cherry tomater
  • Rødløk
  • Smuldret hvit geitost
  • 1 dl pancetta, stekt og oppkuttet – kan byttes ut med røkt bacon.

Slik gjør du

Grillmetode: direkte grilling

 

  1. Legg kyllingfiletene i en stor zip-lock pose eller en bolle med lokk.
  2. Bland sammen sitronsaft, sennep og 1 ts timian i en bolle. Samtidig som du visper heller du i olivenolje i med en tynn stråle. Smak til med salt og pepper. Sett til side 1/3 av marinaden til servering.
  3. I den resterende marinaden: visp inn rosmarin og hakket hvitløk. Hell marinaden over kyllingen. Se til at kyllingen blir godt dekt. Sett kyllingen så inn i kjøleskapet i minst en time – opptil seks timer.
  4. Klargjør grillen for direkte grilling over medium-høy varme.
  5. Ta kyllingen ut av marinaden og fjern overflødig marinaden med et papirhåndkle. Kryddere kyllingen med salt og pepper før den legges på grillen. Grill i 3-5 minutter på hver side eller til du kjenner den er gjennomstekt.
  6. Bland salaten i en bolle og tilsett 2 ss av marinaden. Bland dette godt sammen.
  7. Tilsett tomater, løk, rødbeter* og squash**.
  8. Del kyllingbrystet og legg over salaten. Pynt med smuldret geitost og pancetta/bacon. Server med den resterende marinaden som dressing.

 

* Tilberede rødbeter: Forvarm stekeovnen til 200 °C. Legg rødbetene på et stort stykke folie og drypp over olivenolje. Bredd foilen til en pakke. Sett pakken i ovnen i 1 time eller til rødbetene er myke nok til å stikkes med en gaffel. Når rødbetene er kalde nok, fjern skallet ved hjelp av en kniv. Del så rødbetene i mindre biter.

Tips: Server gjerne med guacamole og salsa.

 

** Tilberede squash: Forvarm stekeovnen til 200 °C. Legg squashen på foile og drypp over olivenolje. Dryss ½ ts timian, salt og pepper over. Stek den i 20 minutter eller til den er ferdig. Husk å snu den halvveis i steketiden.

Share on FacebookPin on PinterestTweet about this on TwitterEmail this to someone