Grilloppskrift – Kyllingspyd med Salsa Verde


Kylllingspyd med Salsa Verde

Grillspyd er den perfekte måte å servere en god balanse mellom kjøtt og grønnsaker på. Nøkkelen til gode grillspyd er å se til at alt trenger like lang tid på grillen. For disse spydene vil tomatene bruke litt kortere tid enn det andre, noe som gjør at de blir godt grillet og myke. Liker du ikke grillede tomater kan du fint bytte ut disse med sopp.

 

For at alt skal blir grillet like godt er det også viktig at alle ingrediensene har ca. lik diameter. Hvis de ikke har det vil fort deler av spydene ikke være i kontakt med grillen.

 

Ingredienser

6-8 porsjoner

 

  • 900 g kyllingfilet

Marinade

  • 1 ss rosmarin, finhakket
  • 2 fedd hvitløk, hakket
  • 1 ½ ts salt
  • 1 ts malt svart pepper
  • 3 ss olivenolje

Tilbehør

  • 24 cherrytomater
  • 2-3 små/medium squash (ca. samme diameter som tomatene)
  • 1-2 rød paprika
  • 1-2 grønn paprika

Salsa Verde

  • 1,2 dl persilleblad, hakket
  • 2 ss kapers, skylt
  • 2 ansjosfileter (valgfritt)
  • 1 ss rødvinseddik
  • 1 ts Dijon sennep
  • ½ ts hvitløk, hakket
  • ½ ts salt
  • Nykvernet sort pepper
  • 0,8 dl extra virgin olivenolje

Slik gjør du

Grillmetode: direkte varme

 

Salsa Verde

  1. Bland alle ingrediensene, unntatt oljen, i en foodprosessor og «pulser» til alle ingrediensene er finhakket.
  2. Mens foodprosessoren kjører, hell i olivenoljen sakte.
  3. Oppbevar salsaen kjølig til servering.

 

Salsa Verde

  1. Lag marinaden ved å blande alle ingrediensene i en bolle.
  2. Skjær opp kyllingen i ca. like store biter som tomatene. Legg kyllingen i marinaden å la det stå i kjøleskapet i minst et par timer (den kan stå så lenge som et par dager). Ta kyllingen ut av kjøleskapet ca. 30-40 min. før grillingen.
  3. Kutt squashen i ca. 2,5 cm tykke skiver. Del opp paprikaene i biter som er på størrelse med tomatene.
  4. Klargjør grillen for direkte grilling over middels-høy varme.
  5. Tre kylling og grønnsakene på spydene.
    Tips: Start og avslutt grillspydet med cherrytomater.
  6. Pensle grillspydene med olje og krydre de med salt og pepper. Grill grillspydene i 8-12 min. – til kyllingen er gjennomstekt. Husk å snu grillspydene hvert 2. minutt så de ikke svir seg.
  7. Server grillspydene varme eller romtempererte med Salsa Verde.
Share on FacebookPin on PinterestTweet about this on TwitterEmail this to someone