Grilloppskrift – Spicy kyllingklubber


Spicy kyllingklubber på grillen

Thai-inspirerte spicy kyllingklubber med en sterk myntesaus. Server måltidet som en fullverdig middag eller som en forrett eller tapasrett.

 

Ingredienser

4 porsjoner

 

  • 1,7-2 kg kyllingklubber
  • Salt og pepper

 

Marinade

  • 0,5 dl sitrongress, kuttet (kun den hvite delen) – ca. 2 stilker
  • 0,5 dl hakket sjalottløk
  • 2 ss hakket koriander
  • 2 ss finhakket frisk ingefær
  • 4 fedd hvitløk, hakket
  • 2 små chili, finhakket (med frø hvis ønskelig)
  • 1 lime, skall og saft
  • 0,5 dl olivenolje
  • 1 ss soyasaus
  • 1 ss fish sauce (f.eks. Santa Maria Fish Sauce)
  • 1 ts sukker
  • ½ ts nykvernet sort pepper

 

Spicy saus

  • 1 dl mynte blader
  • 3 fedd hvitløk
  • 2 små chili, finhakket (med frø hvis ønskelig)
  • 2 ss sukker
  • 1 ts salt
  • 0,8 dl riseddik
  • 0,8 dl vann

Slik gjør du

Grillmetode: direkte grilling

 

  1. Legg klubbene i en stor zip-lock pose eller i en bolle med lokk.
  2. Ha ingrediensene til marinaden i en food prosessor eller blender – kjør det sammen til det er «glatt». Hell marinaden over kyllingen. Se til at alle vingene er dekt med marinade. Sett kyllingklubbene i kjøleskapet for marinering, minst 2 timer- opptil et døgn.
  3. Ha ingrediensene til sausen i en food prosessor eller blender- kjør det sammen til det er «glatt». Hell sausen over i en liten kasserolle og la det småkoke i 5 minutter. Sett sausen så til side. Sausen er burde lages samme dag som servering.
  4. Klargjør grillen for direkte grilling over middels-høy varme.
  5. Ta kyllingen ut av marinaden og fjern overflødig marinade med et papirhåndkle. Krydre rikelig med salt og sort pepper.
  6. Grill kyllingklubbene i 5 minutter, før du snur de og griller de videre i 5 minutter. Gjenta hvert andre minutt til kyllingen er gjennomstekt og ikke lenger rosa ved beinet. Total tid vil være ca. 15-20 minutter.
  7. Server kyllingklubbene varme, med sausen.
Share on FacebookPin on PinterestTweet about this on TwitterEmail this to someone