Grilloppskrift – Kylling på rotisseri med grillede tomater og oliven


Kylling på rotisseri med grillet tomat

Helgrillet kylling med grillede tomater som tilberedes enten med rotisseri eller indirekte varme.

 

Ingredienser

4-6 personer

 

  • 1 hel kylling, 1,8-2 kg
  • 1 ts salt eller grovt havsalt
  • 1 ts meksikansk oregano (kan erstattes med merian eller «vanlig» oregano)
  • 1/2 ts nykvernet sort pepper
  • 1/2 ts hvitløkspulver
  • 675 g cherrytomater
  • 1,2 dl oliven
  • 1 liten til mellomstor sitron
  • 3 vårløk
  • 1 jalapeño (kan sløyfes)
  • 0,8 dl smuldret fetaost
  • 2 ss hakket koriander (kan erstattes med persille)

Slik gjør du

Grillmetode: rotiesseri eller indirekte varme

 

    1. Klargjør grillen for rotisseri eller indirekte varme. Stabiliser temperaturen på 190 °C. Husk å plasser en dryppanne under kyllingen.
    2. Klapp kyllingen tørr med et papirhåndkle og la den stå i romtemperatur i 30 minutter.
    3. Bland sammen salt, oregano, pepper og hvitløkspulver. Strø ½ teskje av krydderblandingen i hulrommet av kyllingen, langs ryggraden. Det resterende krydderet strøs utenpå kyllingen.
    4. Bind beina på kyllingen sammen med en hyssing, brett deretter vingene under baksiden. Plasser kyllingen på grillspydet. Start rotisserimotoren, lukk grillen og stek i ca. 30 minutter. Benyttes indirekte varme legges kyllingen på dryppannen.
    5. I mellomtiden blandes tomater og oliven i en bolle. Del sitron og vårløk i biter og bland sammen med det andre. Velger du å bruke jalapeñoen, renses og finhakkes denne, før den blandes med det andre.
    6. Når kyllingen har grillet i 30 minutter, stoppes rotisserimotoren og dryppannen skyves litt til side. Legg i tomatblandingen i dryppannen, og skyv den tilbake under kyllingen. Start rotisserimotoren, lukk grillen og stek i ytterligere 30-45 minutter, eller til den innvendige temperaturen på kyllingbrystet er 71 °C og låret er 76 °C.

      Kylling på rotisseri med grillet tomat

    7. Ta kyllingen og dryppannen bort fra grillen. Pakk kyllingen forsiktig inn med folie, la den hvile i 10 minutter før du tar ut grillspydet.
    8. Skjær bort hyssingen og del kyllingen opp i serveringsstykker. Legg kyllingen på et serveringsfat, med tomatblandingen rundt. Dryss over smuldret fetaost og hakket koriander

     
    Tips: Smaker best samme dag som den lages.

Share on FacebookPin on PinterestTweet about this on TwitterEmail this to someone