Grilloppskrift – Tandoori kylling


Tandoori kylling på grillen

En blanding av aromatiske krydder og sterk kajennepepper, gir en smak som virkelig står frem og blir bedre ved grilling!

 

Tandoori kylling er Indias svar på BBQ kylling, hvor kyllingen marineres i yoghurt og krydder og kokes i en sylindrisk leirovn som kalles tandoor. Ikke alle har en tandoor i hjemmet, men da går det helt fint å bruke grillen!

 

Ingredienser

4-6 personer

 

  • 1,8-2,2 kg kylling
  • 2 ts salt
  • Saften fra 2 sitroner
  • Smeltet smør til pensling
  • 2 sitroner, skåret i sjettedeler til servering

 

Til marinaden

  • 1,2 dl naturell yoghurt
  • 2 ss olivenolje
  • 2 fedd hvitløk, presset
  • 1 ss revet frisk ingefær
  • 1 ss paprikapulver
  • 2 ts malt spisskummen
  • 1 ts malt svart pepper
  • 1/2 ts malt kardemomme
  • 1/2 ts malt koriander
  • 1/2 ts kajennepepper

Slik gjør du

Grillmetode: direkte og indirekte varme

 

    1. Med en skarp kniv, lag et par flenger i kjøttet på kyllingdelene.

      Rå oppdelt kylling emd snitt i skinnet

    2. Plasser kyllingen i en stor form og dryss over salt. Hell over sitronsaft og masserer kyllingen. Se til at sitron og salt kommer ned i kuttene. La dette marinere, mens du lager marinaden. Snu et par ganger.
    3. I en bolle, bland alle ingrediensene til marinaden.
    4. Hell sitronsaften av kyllingen og masser inn marinaden. Se til at hele kyllingen, også kuttene, blir dekt med marinade.

      Kylling i form med marinade.

    5. Dekk til og plasser i kjøleskapet i minst 4 timer. Kyllingen kan stå kjølig natten over.
    6. Sett kyllingen ut av kjøleskapet og på benken 45-60 min. før grilling.
    7. Klargjør grillen for indirekte varme med middels varme.
    8. Plasser kyllingen med skinnsiden opp. Lukk grillen og la den ligge i 15-20 minutter.
    9. Snu på kyllingdelene for jevn steking. Pensle med smeltet smør, lukk lokket og grill i ytterligere 15 minutter.
    10. Vend kyllingen, pensle med smør og stek i ytterligere 10 minutter. I løpet av de siste minuttene av matlagingen, flyttes kyllingen slik at den får direkte varme. Pensle med smør og snu et par ganger for å få sprøtt skinn. Vær forsiktig og se opp for eventuelle flammer. Vær forberedt på at kyllingen må flyttes hvis det blir flammer i grillen.
    11. Kyllingen er klar når den innvendige temperaturen er 75°C og kjøttet langs beinet ikke er rosa.
    12. Grill sitronene lett og server.

     

    Tips: Server gjerne med grillede sitroner, ris og en salat.

Share on FacebookPin on PinterestTweet about this on TwitterEmail this to someone