Grilloppskrift – Rainers Satay Chicken Slider


Satay Chicken Slider

Forrige helg, 20-22 mai, var det grillhelg på Sundance. Til tross for at værgudene ikke var helt på vår side, tente vi grillen og daglig leder, Rainer, serverte nydelige Satay Chicken Sliders.

 

Ingredienser

4 porsjoner
 

  • Slider-brød (små hamburgerbrød)
  • Kyllingfilet
  • Ruccola salat
  • Tomat, i tynne skiver
  • Rødløk, i tynne skiver

 

Marinade

  • Olje (raps/solsikke)
  • Kyllingkrydder (TORO)
  • Chicken and Steak-krydder (Santa Maria)
  • 1 fersk chili, finhakket

 

Aioli

  • 2 egg
  • 1 ss Dijonsennep
  • Saften av 1 lime/sitron
  • 5 dl olje (raps/solsikke)
  • Salt og pepper
  • Hvitløk, ca. 4 fedd

 

Satay saus

  • Ett glass Satay Saus
  • En boks kokosmelk
  • Fersk koriander

Slik gjør du

Grillmetode: direkte grilling.

 

  1. Lag marinaden ved å blande ingrediensene: olje, krydder og chili. Pass på og ikke bruk for mye olje til marinaden. Det skal kun være så filetene blir smurt med olje og krydder, og ikke svømme i olje. Mengden av krydder og chili tilpasses etter ønske.
  2. Del opp kyllingfileten og legg i marinaden. La kylling stå kjølig i minst et par timer.
    Tips: Til sliders passer det fint å dele en stor kyllingfilet i 3 deler. Den tynne enden skjæres av ca. halvveis inn på fileten. Da får du en passe tynn, trekant kyllingbit. Den andre halvdelen deler du i to, slik at du halverer tykkelsen.
  3. Lag aioli: Kjør egg, sennep og sitronsaften luftig med en stavmikser. Spe så med en tynn stråle olje til en luftig «majones konsistens». Smak til med presset hvitløk, salt og pepper. Blir aiolien for tykk, spe med et egg.
    Tips: Dette er en god porsjon aioli, men aioli holder seg lenge i kjøleskapet og er godt til mange andre ting. Alternativt kan man halvere oppskriften.
  4. Lag Satay sausen ved å blande ca. like mengder av Satay saus og kokosmelk. Tilsett 1/2 til 1 plante med koriander. Korianderen hakkes med kniv før den tilsettes. Bruk gjerne en stavmikser til slutt for å gjøre sausen glatt og fin.
    Tips: Vi har kjøpt Satay sausen i en innvandrer butikk. Annen Satay Saus kan brukes.
  5. Klargjør grillen. De marinerte kyllingfiletene grilles på god varme for å få en fin grillet overflate. De tykkeste bitene må kanskje etterstekes litt på indirekte varme for å bli gjennomstekt.
  6. Varm burgerbrødene litt på grillen.
  7. Bygg så opp burgeren:
    1. Begynn med litt aioli på burgerbrødet.
    2. Legg på ruccola.
    3. Legg på en kyllingfilet. Smør Satay saus på kyllingfileten.
    4. Avslutt med litt løk og tomat før topp-brødet legges på.

Lykke til og velbekomme!

Share on FacebookPin on PinterestTweet about this on TwitterEmail this to someone