Grilloppskrift – Shish kebab med svinekjøtt


Shish kebab med svinekjøtt

Souvlaki er en gresk rett med shish kebab av svinekjøtt, som serveres sammen med pitabrød, pommes frites, tzatziki og løk.

 

Ingredienser

6 porsjoner
 

  • ca. 1 kg svinekam – trimmet og delt i ca. 4 cm store biter
  • 6 ss frisk sitrongsaft
  • 3ss rødvinseddik
  • 1 liten løk, revet
  • 4 fedd hvitløk, finhakket
  • 2 ts tørket oregano
  • 2 ts malt svart pepper
  • 1 ts salt
  • 1,5-2 ss olivenolje

 

Til servering

Slik gjør du

Grillmetode: direkte grilling.

 

  1. Legg kjøttet i en bolle eller en plastpose som kan forsegles, sett det litt til side.
  2. Bland sitrongsaft, eddik, løk, hvitløk og krydder i en liten bolle. Visp inn olivenolje og hell over svinekjøttet. La dette marinere i kjøleskapet i et par timer. Kjøttet kan stå natten over.
  3. Klargjør grillen for direkte grilling over middels høy varme.
  4. Tre svinekjøttet på grillspydene, krydre med salt og pepper.
  5. Grill spydene i 3-4 minutter på hver side. Fjern spydene fra grillen og press sitron over grillspydene.
  6. Server med pitabørd og/eller pommes frites, tzatziki og rødløk.
Share on FacebookPin on PinterestTweet about this on TwitterEmail this to someone