Grilloppskrift – Smokey krydret svinekoteletter med urtesmør


Smokey krydrede svinekoteletter med hvitløkssmør

Dette er en god oppskrift å ha i baklommen. Kotelettene er gnidd inn med en røykfylt, litt søt krydderblanding og deretter toppet med urtesmør. Beste er at det meste kan gjøres en eller to dager på forhånd!

 

Ingredienser

6 porsjoner

 

Urtesmør

  • 120 gram usaltet smør, mykt
  • 2 ss persille, finhakket
  • 2 ts frisk sitronsaft
  • 2 ts Dijonsennep (valgfritt)
  • ¼ ts havsalt
  • 1/8 ts frisk malt svart pepper
  • 1 klype kajennepepper (valgfritt)
  • Plastfolie

 

Svinekoteletter

  • 6 svinekoteletter
  • 2 ts salt
  • 2 ts brunt sukker
  • 2 ts røkt paprikapulver
  • 2 ts malt koriander
  • 2 ts malt svart pepper
  • Skallet fra 1 sitron

Slik gjør du

Grillmetode: direkte varme

 

  1. Lag smøret ved å blande sammen alle ingrediensene. Rør gjerne med en gaffel. Ha smøret ut på et stykke plastfolie. Rull sammen folien og vri endene slik at det dannes en sylinder. Sett denne i kjøleskap i et par timer. Smøret kan oppbevares i fryseren i opptil en måned.
  2. Klapp kotelettene tørre med et tørkepapir. Bland sammen krydderne. Strø blandingen over kotelettene på begge sider. La kjøttet marineres i minst 2 timer i kjøleskapet. Kotelettene kan stå natten over.
  3. Klargjør grillen for direkte grilling med to varmesoner: en med høy varme og en med middels varme.
  4. Plasser kotelettene i sonen med høy varme. Grill de 2 minutter på hver side.
  5. Flytt så kotelettene til sonen med middels varme: roter stykkene 90 grader for å lage grillmerker. Grill i ytterligere 3 til 4 minutter på hver side eller inntil kjernetemperaturen er 60 °C (medium er ca. 63 °C. Temperaturen vil stige med et par °C ved hviling). La kjøttet hvile i 5-10 minutter.
  6. Server kotelettene med et par skiver smør over, slik at smøret smelter utover kotelettene.
Share on FacebookPin on PinterestTweet about this on TwitterEmail this to someone