Grilloppskrift – Flank Steak Monterrey


Grillet slagside av storfe

Kjøttstykket slagside av storfe er den bakre delen mot låret. Slagsiden egner seg godt til å marineres, blir best ved rask grilling på høy varme og serveres helst medium-rare og medium.

 

Ingredienser

4-6 personer

 

Bunnen

  • 1 kg biff, slagside av storfe
  • 2 appelsiner
  • Saften fra 1 lime
  • 1 boks (450 g) med hakkede tomater
  • 2 fedd hvitløk, hakket
  • 2 ts finhakket frisk rosmarin eller 1 ts tørket rosmarin
  • 1 ts salt
  • 1/2 ts malt svart pepper

 

Gremolatablanding

  • 6 ss finhakket persille
  • 1 ss revet appelsinskall
  • 1 fedd hvitløk, hakket

 

Til servering

  • Grillede grønnsaker
  • Tortillawraps

Slik gjør du

Grillmetode: Direkte varme

 

  1. Skjær bort overflødig fett fra biffstykket og plasser i en lav form.
    Tips: Formen burde ikke være mye større en selve kjøttstykket, slik at marinaden holder seg rundt kjøttet.
  2. Riv skallet av appelsinene med et fint rivjern. Husk å ta vare på 1 spiseskje til gremolatablandingen.
  3. Bland appelsinskallet, saften fra appelsinene og resten av ingrediensene i en blender og kjør til alle ingrediensene er godt blandet.
  4. Hell marinaden over biffen. Snu biffen slik at begge sider blir godt dekket med marinade. Dekk til formen og sett den i kjøleskapet i minst 4 timer – kan stå natten over.
  5. Klargjør så grillen for direkte varme med høy varme.
  6. Plasser biffen på den varme grillen. Gjerne i en 45 graders vinkel i forhold til grillristene, slik at du får et fint stekemønster på biffen. Stek i ca. 4 minutter på hver side.
  7. La biffen hvile i 7-8 minutter før du skjærer den i passe store skiver.

 

Gremolatablanding

  1. Bland alle ingrediensene i en bolle.
  2. Dekk til og sett den kjølig til servering.
Share on FacebookPin on PinterestTweet about this on TwitterEmail this to someone