Grilloppskrift – Grillet biff med bulgursalat


Grillet biff med bulgursalat

En frisk, spennende og sunn middag.

 

Ingredienser

4 porsjoner

 

  • 600 g ytrefilet av storfe
  • 2 ss olje
  • 1/2 ts salt
  • 1/2 ts pepper

Bulgursalat

  • 1 1/2 dl bulgur
  • 2 dl vann
  • 1/2 ts salt
  • 1/2 stk agurk
  • 1 stk rødløk
  • 2 stk tomat
  • 2 stk vårløk

Kald tomat- og aprikos saus

  • 1 stk løk
  • 2 båt hvitløk
  • 4 ss soyasaus
  • 2 ss olje
  • 1 boks hermetiske tomater
  • 1 stk rød chili
  • 6 stk tørket aprikos
  • 1 ts sitronpepper

Slik gjør du

 

  1. Hakk løk og hvitløk til sausen. Ha det over i en hurtigmikser, sammen resten av ingrediensene. Kjør alt til en jevn saus.
  2. Hell sausen over i en gryte, kok opp og avkjøl før servering.
  3. Hell kokende vann over bulguren og la det svelle i ca. 30 minutter.
  4. Finhakk rødløk, tomat og agurk og skjær vårløken i ringer. Bland grønnsakene godt sammen med bulguren.
  5. Strø salt og pepper på biffene og grill dem på middels sterk varme i 2-3 minutter på hver side. Når kjøttsaften begynner å piple på oversiden kan du snu skivene og steke dem videre til rosa kjøttsaft pipler frem.

 

Kilde: matprat.no. Foto: matprat.no.

Share on FacebookPin on PinterestTweet about this on TwitterEmail this to someone