Grilloppskrift – Grillet tortilla med biff, geitost og sopp


Grillet tortilla med biff, geitost og sopp

Helgrillet ytrefilet i tortilla sammen med en fløyelsmyk chevre, paprika og portobello er en smakskombinasjon de fleste vil elske. Ta fredagstacoen til et nytt nivå!

 

Ingredienser

4 porsjoner
 

  • 600 g ytrefilet av storfe
  • 2 ss olje til pensling
  • 1 ts salt
  • 1⁄2 ts pepper
  • 3 stk portobellosopp
  • 3 stk hermetisk grillet paprika i skiver
  • 200 g chevre (hvit geitost) i skiver
  • 8 stk hvetetortilla
  • 8 stk tannpirkere , uten smak

Slik gjør du

 

  1. Pensle ytrefilet med olje, krydre med salt og pepper. Grill fileten på direkte varme til den får en fin stekeskorpe, ca. 2 minutter på hver side. Legg fileten over på indirekte varme, stikk inn steketermometer og grill til ønsket kjernetemperatur. La kjøttet hvile 10-15 minutter før du skjærer i det.
    Tips: Ved kjernetemperatur 55-60 °C er kjøttet lite stekt, 60-65 °C gir medium stekt og ved 70 °C er kjøttet gjennomstekt.
  2. Dryss olje over portobello, krydre med salt og pepper. Grill soppen i 5 minutter, til den er mør. Del soppen i skiver.
  3. Varm hvetetortilla raskt på grillen. Fyll tortilla med portobello, grillet paprika, chevre og ytrefilet i skiver. Brett fylt tortillalefse lett sammen og fest den med en tannpirker foran i skøyten.
  4. Legg fylte lefser på indirekte varme noen minutter, til osten har smeltet.
    Tips: Ved grilling på direkte varme grilles maten rett over varmekilden. Ved grilling på indirekte varme ligger maten litt vekk fra varmekilden, i «den kalde sonen».

Kilde: matprat.no. Foto: matprat.no.

Share on FacebookPin on PinterestTweet about this on TwitterEmail this to someone