Grilloppskrift – Grillspyd med svinekjøtt og aprikos


Grillspyd mes vinekjøtt og aprikos

Til tross for at høsten nærmere seg kan det fortsatt være godt med grillmat. Gjør det enkelt, lag grillspyd. Her er en oppskrift på et sunt grillspyd med svinekjøtt og aprikos.

 

Ingredienser

4 porsjoner
 

  • 600 g renskåret svinekjøtt fra flatbiff eller filet
  • 1 stk rød paprika
  • 1 stk grønn squash
  • 20 stk tørket aprikos
  • 2 ss olje til pensling
  • 2 ts salt
  • 1 ts pepper
  • 16 stk grillspyd
  • 1 pakke ferdigkuttet salatblanding

 

Eksotisk grillsaus

  • 1/2 stk rød chili
  • 2 ss mangochutney
  • 2 ss olje
  • 2 ss honning
  • 1 ts paprikapulver

Slik gjør du

 

  1. Skjær kjøtt og grønnsaker i tilnærmet like store biter ca. 3 x 3 cm og tre dem vekselvis på spydene. For å få jevn grilling på alle sider er det viktig at bitene ikke sitter for tett.
  2. Pensle spydene med litt olje, slik at de ikke fester seg til grillen. Krydre med salt og pepper.
  3. Grillspydene grilles rundt i 2-4 minutter, snus ofte.
  4. Lag eksotisk grillsaus ved å blande alle ingrediensene godt sammen.
  5. Server med enkel salat.

Tips: Dersom du bruker trespyd, legg dem i vann i 15 minutter før du bruker dem, så de ikke begynner å brenne.

 

Kilde: matprat.no. Foto: matprat.no.

Share on FacebookPin on PinterestTweet about this on TwitterEmail this to someone