Grilloppskrift – Jamaica-inspirerte nakkekoteletter og mangosalsa


Nakkekoteletter på grillen.

Jamica-inspirerte nakkekoteletter er godt krydret med hvitløk og chili. For å balansere smakene anbefaler vi at du serverer med avkjølende mangosalsa.

 

Ingredienser

6 personer

 

Jamaica-inspirert nakkekoteletter

  • 1 bunt vårløk, hakket
  • 4 fedd hvitløk, hakket
  • 2 habanero chili, fri for frø og hakket
  • Appelsinskall som er fjernet med en potetskreller og hakket
  • 4 ts malt allehånde
  • 1,5 ts salt
  • 1 ts sort pepper

Tips: Hvis du synes habanero chili er i det sterkeste laget, benytt rød chili.

 

Mangosalsa

  • 4,5- 5 dl oppkuttet mango
  • 1 liten paprika, oppkuttet
  • 3 vårløk i tynne skiver
  • 1 habanero chili, fri for frø og hakket
  • 1 ss appelsinjuice
  • Saft fra 1/2 lime
  • 1/4 ts salt
  • 1/8 ts malt allehånde

Tips: Hvis du synes habanero chili er i det sterkeste laget, benytt rød chili.

Slik gjør du

Grillmetode: to-sonet, direkte varme.

 

  1. Ha alle ingrediensene til marinaden i en blender og pulser den til en fin puré (vi anbefaler at du ikke bruker en food prosessor, da volumet av ingrediensene ikke er stort nok for å få en fin puré). Hvis blandingen trenger litt væske, press litt juice fra appelsinen og ha i.
  2. Plasser nakkekotelettene på et stekebrett eller fat som er stort nok for alle kotelettene. Gni inn marinaden på begge sider av kotelettene. Bruk alt av marinaden. Dekk til med plastfolie og sett i kjøleskapet. Nakkekotelettene skal stå i minst 4 timer. Kan stå opptil et par dager.
  3. Fjern nakkekotelettene fra marinaden og skrap av eventuell overflødig marinade som er på nakkekotelettene. La de stå i romtemperatur i 30 til 45 minutter.
  4. Klargjør grillen. For å unngå at maten brenner seg til grillristene anbefaler vi at du oljer ristene eller bruker Bull Fettspray før grilling. Husk å olje grillristene når grillen er kald. Sett opp grillen for direkte varme i to soner. En sone med høy varme og en med medium varme. Griller du med kull har du mindre kull i den sonen som skal ha medium varme.
  5. Plasser nakkekotelettene i sonen med høy varme i 2 minutter. Snu nakkekoteletten og grill de i 2 minutter på den andre siden.
  6. Flytt så nakkekotelettene til sonen med medium varme. Grill nakkekotelettene i 3-4 minutter til per side, eller til kjernetemperaturen når 60 °C.
  7. La nakkekotelettene få hvile i 5-10 minutter før servering.

 

Mangosalsa

  1. Kutt opp ingrediensene og bland de godt sammen i en bolle.
  2. Dekk til og sett kjølig minst 1 time.

Tips: Smaker best samme dag som den lages.

Share on FacebookPin on PinterestTweet about this on TwitterEmail this to someone