Grilloppskrift – Lammeburger med sitron aioli


Hamburger laget av lammekjøtt med deilig tilbehør.

Hva med å prøve noe nytt? Vi anbefaler lammeburger på grillen!

 

Ingredienser

4 personer

Lammeburger

  • 700 g malt lammekjøtt
  • 1,5 ss frisk oregano (eller 2 ss tørket)
  • 2 ts finhakket frisk mynte (eller 1 ss tørket)
  • 0,6 dl sorte oliven
  • 1 ss hakkede oljefylte soltørkede toamter
  • 2 fedd hvitløk, finhakket
  • 1 ss balsamicoeddik
  • 0,5 ts salt
  • 0,5 ts malt svart pepper

 

Aioli med sitron og feta

  • 0,8 dl smuldret fetaost
  • 0,6 dl majones
  • 0,6 dl gresk yoghurt
  • 1 ss finhakket frisk mynte
  • 1 ss sitronsaft
  • 1 ts sitronskall
  • 1 fedd hviløk, presset eller finhakket
  • 1/4 ts salt
  • 1/8 ts nykvernet pepper

 

For servering

  • Pitabrød
  • Baby arugula
  • Tomat i skiver
  • Finsnittet rødløk
  • Agurk

Slik gjør du

  1. Bland sammen alle ingrediensene i en bolle.
  2. Fordel deigen og form til fire hamburgere.
  3. Sett den i kjøleskapet til den skal grilles.
  4. Legg burgerne på en varm grill (direkte varme med høy temperatur) og stek 4-5 minutter på hver side for medium stekt.
  5. Server med pitabrød, grønnsaker og aioli med sitron og feta.

 

Aioli med sitron og feta

  1. Bland alle ingrediensene i en bolle og rør sammen grundig.
  2. Dekk til og sett i kjøleskapet frem til servering.

 

Tips: aiolien er best om den lages et par timer før servering. .

Share on FacebookPin on PinterestTweet about this on TwitterEmail this to someone