Grilloppskrift – Lammekofta med quinoa


Grillet lammekofta med quinoa

Hva med en marokkanskvri på grillen? Prøv deilige lammekofta med quinoa. Quinoa-salaten er kjempe enkel å lage. Bare kok quinoaen på samme måte som du koker ris, la det kjøle seg ned og bland sammen med resten av ingrediensene. Nam!

 

Ingredienser

ca. 6 porsjoner
 

Lammekofta

  • Ca. 900 g lammekjøttdeig
  • 1 medium rødløk, revet
  • 1,2 dl persille, hakket
  • 1,2 dl koriander, hakket
  • 0,6 dl mynte, hakket
  • 2 ss paprikapulver
  • 2 ts spisskummen
  • 2 ts malt kanel
  • 2 ts salt
  • 1 ts nykvernet pepper
  • ¾ ts allehånde
  • ½ ts kajennepepper

 

Quinoa Tabbouleh

  • 2,4 dl quinoa, godt skylt
  • 2 bunter persille, finhakket
  • 1 bunt mynte, finhakket
  • 1 bunt vårløk, finsnittet
  • 1 agurk
  • 4 store plommetomater
  • Saften av 2 sitroner
  • 0,6 dl extra virgin olivenolje
  • 1-2 ts salt
  • 1 ts nykvernet pepper

 

Tilbehør

  • Tzatziki
  • Pitabrød

Grillspyd

Slik gjør du

Grillmetode: direkte grilling.

 

Lammekofta

  1. Smuldre opp kjøttdeigen i en bolle. Ha i revet løk, finhakket persille, koriander og mynte. Rør forsiktig sammen. Bland sammen resten av krydderne, før du strør det over lammeblandingen. Rør forsiktig sammen.
  2. Del kjøttet i ca. 15 like store baller. Ballene skal være på størrelse med en golfball. Form kjøttdeigen som en 10 cm lang pølse rundt grillspydet (nettbutikk). Sett de til side i kjøleskapet.
  3. Klargjør grillen for direkte grillingen over middels høy varme.
  4. Grill koftaene et par minutter på hver side, til sammen i ca. 10 minutter. Lammet er best når det er gjennomstekt, men ikke overstekt slik at det har blitt tørt.

 

Quinoa Tabbouleh

  1. 1. Ha quinoa, en klype salt og 5 dl vann i en mellomstor kjele og kok opp. La det småkoke i 15 minutter under lokk. Quinoaen er ferdig når vannet er absorbert. Trekk så kjelen av kokeplaten og la det avkjøle.
  2. Ha avkjølet quinoa i en bolle og tilsett resten av ingrediensene. Smak til med salt og pepper
    Tips: Ta ut frøene av både agurken og tomaten, og del opp i biter.

 

Share on FacebookPin on PinterestTweet about this on TwitterEmail this to someone