Grilloppskrift – Svinekam Hawaiian-style


Svinekam Hawaiian-style

En lettkrydret svinekam med grillede ananas. Å grille ananas forsterker smaken av frukten, samt at fruktsukkeret begynner å karamellisere. En smak av sommer!

 

I denne oppskriften er det brukt både direkte og indirekte varme, for å sikre at kjøttet stekes jevnt. Først blir kjøttet så vidt brunet med direkte varme, før det legges på indirekte varme for å bli gjennomstekt. Sausen børstes på kjøttet til slutt før kjøttet flyttes tilbake til direkte varme for å karamelliseres.

 

Ingredienser

6-8 personer

 

Kjøttet

  • 1,5-1,8 kg svinekam uten ben
  • 2 ts salt
  • 1 ts malt sort pepper
  • 1/2 ts gul karri
  • Ananas BBQ saus

 

Ananas

  • 1 medium ananas, skåret i 1,5 cm tykke ringer
  • 2 ss nøytral matolje

 

Ananas BBQ saus

  • 120 g lys brunt sukker
  • 0,5 dl vann
  • 1 ss fersk ingefær, finhakket
  • 3 fedd hvitløk, finhakket
  • 0,5 -1 stk habanero chili, finhakket (kan sløyfes)
  • 3,5 dl ananasjuice
  • 6 ss ketchup
  • 1 ts soyasaus

Slik gjør du

Grillmetode: direkte og indirekte varme

 

Ananas BBQ saus

  1. Bland sukker og vann i en liten kjele over middels varme og varm (uten røring) til sukkeret ser ut som smeltet lava.
  2. Tilsett ingefær, hvitløk og chili. Rør dette sammen i ca. 30 sek.
  3. Rør forsiktig inn ananasjuice, ketchup og soyasaus.
  4. Kok opp og la sausen småkoke til sausen er tykk nok til at man lett kan stryke den med baksiden av en skje – ca. 20-30 minutter.
  5. Hold sausen varm til den skal brukes.

Tips: Sausen kan lages noen dager i forveien. Gjøres dette settes sausen til avkjøling, før den settes i kjøleskapet i en tett boks, hvor den kan opp til en uke.

 

Grillet svinekam

  1. Klargjør grillen med to soner: direkte og indirekte varme over middels høy varme.
  2. Skjær vekk overflødig fett på svinekammen og sett den til side på en liten stekeplate.
  3. Bland salt, pepper og karri. Gni krydderblandingen på kjøttet – bruk alt av blandingen. Husk å gni krydderet på alle sider av kjøttet.
  4. Legg svinekjøttet på sonen med direkte varme, og grill kjøttet i ca. 5 minutter på hver side.
  5. Overfør kjøttet til sonen med indirekte varme og lukk igjen grillokket. Grill i ytterligere 15-25 minutter, eller til kjernetemperaturen når 60 °C.
  6. Pensle kjøttet med ananas BBQ sausen og flytt tilbake til sonen med direkte varme.
  7. Grill i 1-2 minutter, pensle på mer saus og snu kjøttet. Gjenta dette et par ganger for å karamellisere sausen.
  8. Flytt svinekjøttet til et skjærebrett og pakk den inn med aluminiumsfolie til ananasen er grillet.
  9. Klargjør grillen for direkte grilling over middels varme.
  10. Gni et tynt lag av olje på ananasen.
  11. Grill på 3-4 minutter på hver side.
  12. Skjær opp kjøttet og server med grillet ananas, ananas BBQ saus og nykokt ris.
Share on FacebookPin on PinterestTweet about this on TwitterEmail this to someone