Grilloppskrift – Svinekam med marokkansk krydder på rotisseri


Svinekam på rotisseri

Det begynner å bli kjøligere i Norge, men det betyr ikke at du må pakke bort grillen. Frister det ikke med å stå ute å flippe burgere er et tips å grille kjøtt på rotisseri. Dette tar som oftest litt lengre tid, men rotisseriet gjør nesten hele jobben for deg.

 

Prøv f.eks. denne oppskriften på svinekam med marokkanske krydder.

 

Ingredienser

8 porsjoner
 

  • 2 stk svinekam på 0,8-1 kg per. Omtrent samme lengde og tykkelse.
  • Hyssing

 

Saltlake

  • 2 liter vann
  • 8 ss salt
  • 4 ss brunt sukker
  • 2 ss ras el hount (kan kjøpes på orientalske butikker)
  • 1 løk, i tynne skiver
  • 1 appelsin, i tynne skiver

 

Rub

  • 1 ss ras el hount
  • ½ ts nykvernet sort pepper
  • 2 ts revet appelsinskall

 

Glaze

  • 1,2 dl mango-, fersken- eller aprikossyltetøy
  • 2-3 ss rødvinseddik
  • 1 ts rub

Slik gjør du

Metode: rotisseri

 

  1. Knyt sammen svinekammene med hyssing, ca. 2-3 cm mellomrom mellom knutene. Plasser så svinekammen i en pose som kan lukkes.
  2. Lag saltlaken: bland 1 liter vann og resten av ingrediensene i en kjele. Varm opp og rør til salt og sukker er oppløst. Sett så kjelen til side. Hell oppi resterende liter med kaldt vann. La saltlaken avkjøles før du heller den i posen sammen med svinekammen. La dette stå i kjøleskapet i minst 4-5 timer, helst natten over.
  3. Fjern så kjøttet fra saltlaken og skyll det under kaldt vann. Tørk kjøttet og la det ligge i romtemperatur i 30-60 minutter.
  4. Lag rubben ved å blande alle ingrediensene og rør godt om. Ta en ts av rubben og legg til side, før du gnier kjøttet inn med den resterende rubben.
  5. Klargjør grillen for rotisseri. Lav varme på den infrarød brenneren og medium varme på de ytre brennerne. Grillen skal ha en temperatur på ca. 180 °C.
  6. Mens grillen varmes kan du lage glazen. Bland alle ingrediensene sammen i en panne og varm opp til det akkurat begynner å smelte.
  7. Fest kjøttet på rotisserispydet og plasser en dryppanne under kjøttet. Avhengig av grill og utetemperatur vil steketiden være i mellom 50-90 minutter. Etter 40 minutter stopper du rotisserimotoren og sjekker den indre temperaturen på kjøttet. Start motoren igjen og fortsett grilling til kjøttets indretemperatur når 57 °C. Skru da opp varmen på den infrarøde brenneren til høy.
  8. La lokket på grillen være åpent og glaser kjøttet jevnt med glazen mens rotisserimotoren går. Stek til kjøttet har en indretemperatur på 60 °C.
  9. Slå av rotisserimotoren og legg kjøttet med spydet på et skjærebrett. La spydet sitte i kjøttet. Bre lett over aluminiumsfolie og la kjøttet hvile i ca. 15 minutter. Kjøttet vil da få en indre temperatur på ca. 63-66 °C.
  10. Fjern spydet, pensle på ekstra glaze før du skjærer opp kjøttet og serverer.

Tips: Ønsker du en høyere kjernetemperatur kan kjøttet grilles litt lengre. Vær obs på at du ikke tar på glaze før det er igjen ca. 5 minutter av grilltiden. Sukkeret i glazen skal nemlig karamelliseres og ikke brennes.

Share on FacebookPin on PinterestTweet about this on TwitterEmail this to someone