Grilloppskrift – Svinekjøtt Satay


Svinekjøtt Satay

Lag et morsomt og barnevennlig måltid med kjøtt på grillspyd. Server grillspydene med nykokt ris og peanøtt dip.

 

Ingredienser

2-4 personer

 

  • 1,2 dl peanøttsmør
  • 1 ss vegetabilsk matolje
  • 2 ss saft fra lime
  • 2 ss soyasaus
  • 4 fedd hvitløk, finhakket
  • 1 ss honning
  • 2 ss koriander, finhakket
  • 2 ts gul karri
  • 1/4 ts chiliflak (kan sløyfes)
  • 3,5 dl kokosmelk
  • Ca. 600 g indrefilet av svin
  • 1 ts fersk og revet ingefær
  • 1/2 ts sesamolje

 

Ekstra

  • Grillspyd, 15-20 cm.

Slik gjør du

Grillmetode: direkte varme

 

    1. Visp sammen 0,6 dl peanøttsmør, vegetabilsk olje, limesaft og soyasaus til en jevn røre.
    2. Rør inn hvitløk, honning, koriander, karri og rød chiliflak.
    3. Rør så inn kokosmelken. Når røren har blitt jevn heller du 1,2 dl avrøren i en kopp og setter den til side. Dette skal brukes til dippingsaus.
    4. Del indrefileten i biter på ca. 1 x 4 cm. Legg bitene i en bolle og hell marinaden over. Se til at alle bitene blir dekt i marinade.
    5. Dekk til bollen og plasser i kjøleskapet i minst 2 timer. Bollen kan stå over natten.
    6. Lag dippingen ved å blande de resterende 0,6 dl peanøttsmør, ingefær, sesamolje og det resterende av marinaden. Dekk til og oppbevar i kjøleskapet til servering.
    7. Klargjør grillen for direkte grilling over middels høy varme.
    8. Ta kjøttet ut av marinaden og fjern så mye marinade som du klarer med fingrene.
    9. Tre 3-4 biter av kjøttet på et grillspyd. Brukes grillspyd av bambus, sørg for å ha disse i vann i minst en time før grillingen.
    10. Ta dippingen ut av kjøleskapet. Har den tyknet, rør inn litt vann for å oppnå ønsket konsistens.
    11. Grill grillspydene i totalt 15 minutter, snu av og til.
      Svinekjøtt Satay.
    12. Server grillspydene mens de er varme, med nykokt ris og romtemperert dip.
Share on FacebookPin on PinterestTweet about this on TwitterEmail this to someone