Grilloppskrift – Thai Beef Crunch salat


Thai biff salat

En salat trenger absolutt ikke være kjedelig. Her er en oppskrift på Thai Beef salat, en god blanding av biff og friske grønnsaker.

 

Ingredienser

4 porsjoner
 

Biff

  • 600 g mørbrad, ca. 2,5 cm tykk

 

Marinade

  • 2 ss soyasaus
  • 2 ss limesaft
  • 1 ss sjalottløk, hakket
  • 1 ss fersk ingefær, hakket
  • 1 fedd hvitløk, finhakket
  • 1 ss frisk mynte, hakket
  • 1/2 chili, hakket
  • Salt og pepper
  • Nøytral olje til grilling

 

Dressing

  • 2 ss asiatisk fiskesaus
  • 2 ss lys brunt sukker
  • 2 ss limesaft
  • 2 ss vann
  • 2 ss koriander, finhakket
  • 1 ss fersk ingefær, hakket
  • 1 fedd hvitløk, hakket
  • 1/2 chili, hakket

 

Salat

  • 5 dl kinakål, oppskåret
  • 1 gulrot, gjerne høvlet i lange bånd
  • 2,5 dl sukkererter, renset og delt i biter
  • 2 vårløk, i tynne skiver på skrå
  • 5 reddiker, i tynne skiver
  • 1/2 rød paprika
  • 1 dl agurk, oppskåret
  • 1/2 dl fersk baslikum, revet
  • 1/2 dl fersk mynte, revet

Slik gjør du

 

Grillmetode: direkte varme

  1. Legg biffen i en plastpose som kan lukkes.
  2. Visp sammen alle ingrediensene til marinaden, foruten salt, pepper og olje. Hell marinaden i posen. Se til at marinaden er godt smurt ut over kjøttet før luften klemmes ut av posen og lukkes.
  3. Legg biffen til marinering i minst 2 timer i kjøleskapet. Den kan gjerne stå natten over.
  4. Visp alle ingrediensene i dressingen sammen.
    Tips: Dressingen kan stå i kjøleskapet i opptil et par dager.
  5. Klargjør grillen for direkte grilling med høy varme.
  6. Kutt opp salatens ingredienser, bland de sammen i en stor bolle og sett til side i kjøleskapet.
  7. Fjern biffen fra marinaden og tørk av overflødig marinade ved hjelp av et tørkepapir.
  8. Krydre biffen med salt og pepper. Pensle så litt olje på begge sider.
  9. Grill biffen i ca. 5 minutter på hver side.
  10. Ta biffen av grillen og la den hvile mens du forbereder salaten. Lag gjerne salaten med fersk basilikum og myntblader. Skjær så opp biffen og server.

Tips: Lag gjerne en salat med bønnespirer, rødkål, hakkede cashewnøttereller peanøtter.

Share on FacebookPin on PinterestTweet about this on TwitterEmail this to someone