Grilloppskrift – Klassisk BBQ-saus


Klassisk BBQ-saus

Oppskrift på en klassisk BBQ-saus som kan brukes til det meste, som f.eks. hamburgere, kyllingvinger og spareribs. Bruk også oppskriften og tilpass den slik at du får din egen BBQ-saus – tilsett ekstra krydder, mer eddik eller kanskje du vil gjøre den søtere?

 

Ingredienser

ca. 1 liter saus

 

  • 5 dl ketchup
  • 2 dl vann
  • 1 dl eplecider eddik
  • 1 dl brunt sukker
  • 3 ss melasse (molasses)
  • 2 ss honning
  • 1 ss Worcestershire saus
  • 1 ss fersk sitronsaft
  • 2 ts løkpulver
  • 1,5 ts sennepspulver
  • 1 ts kvernet sort pepper
  • ½ ts hvitløkspulver
  • ¼ ts salt

Slik gjør du

 

  1. Bland alle ingrediensene sammen i en stekepanne. La det så vidt småkoke i 15 minutter.
  2. Kjøl ned til romtemperatur før det legges i en lufttettboks.
    Sausen kan oppbevares i kjøleskapet i opptil 3 uker.

Tips: Gjør sausen mer spicy ved å tilsette tilsett ¼ ts kajennepepper per 2 dl saus.

Share on FacebookPin on PinterestTweet about this on TwitterEmail this to someone