Grilloppskrift – Grillet nektarinsalat med chili og ingefær vinaigrette


Grillet nekatarinsalat med en vinaigrette

En fantastisk sommersalat hvor nektarinene marineres i en chili og ingefær vinaigrette for å gjøre salaten litt mer spicy.

 

Ingredienser

Tilbehør til 8 porsjoner

 

Vinaigretten

  • 1 ss sjalottløk, finhakket
  • 1 chili, finhakket uten frø
  • 1 ss fersk ingefær, hakket
  • ½ ts Dijon sennep
  • 4 ss riseddik
  • 1,2 dl nøytral olje
  • Havsalt
  • Nykvernet pepper

 

Salaten

  • 4 nektariner, delt i båter
  • 110 g salat, gjerne en frisk blanding
  • 110 g ruccola
  • 1 dl friske urter, hakket*
  • ½ liten rødløk, tynt skåret
  • 1 medium avokado, skrelt og i skiver

*Bruk gjerne fantasien, men et tips er å bruke en blanding av gressløk, basilikum og mynte.

 

Pynt til salaten

  • 0,8 dl smuldret hvit geitost
  • 0,5 dl hakkede nøtter**

**Lag en nøtteblanding du liker.

Slik gjør du

Grillmetode: direkte varme

 

  1. Lag vinaigretten ved å blande sammen alle ingrediensene foruten om oljen. Visp så sakte oljen inn slik at alt er grundig blandet.
  2. Skjær opp nektarinene. Hell over ca. 0,5 dl av vinaigretten og sett dette i kjøleskapet i 30-60 minutter.
  3. Klargjør grillen for direkte grilling over middels varme.
  4. Grill nektarinen i 2-3 min. på hver side til du får grillmerker. Sett de så til side.
  5. Bland sammen salaten i en stor bolle. Smaksett med vinaigretten – ca. 3-4 ss. Bland dette godt.
  6. Pynt salaten med geitost og nøtter.
Share on FacebookPin on PinterestTweet about this on TwitterEmail this to someone