Grilloppskrift – Grillet søtpotet med pinjekjerner


Grillede søtpoteter med pinjekjener

Prøv grillet søtpotet med pinjekjerner som tilbehør neste gang du griller. Søtpoteten har en intens guloransje farge, og en fin sødme som gir retten karakter.

 

Ingredienser

4 porsjoner
 

  • 800 g søtpotet
  • 6 dl appelsinjuice
  • 1 ss olje til pensling
  • 40 g pinjekjerner
  • 1⁄2 ts salt
  • 4 ss olivenolje
  • 2 ss finhakket frisk estragon

Slik gjør du

Grillmetode: direkte.

 

  1. Skjær søtpotet i 2 cm tykke skiver. Legg skivene i en kjele, hell appelsinjuice over, og ha på vann slik at det dekker potetene. Kok i fem minutter.
  2. Rist pinjekjerner i en tørr panne. Krydre med salt.
  3. Ta potetskiver opp av vannet, tørk dem lett. Pensle potetene med olje, og grill i to minutter på hver side.
  4. Legg potetskivene på fat, dryss olje, pinjekjerner og estragon over.
  5.  
     

    Kilde: matprat.no. Foto: matprat.no.

Share on FacebookPin on PinterestTweet about this on TwitterEmail this to someone