Grilloppskrift – Quinoasalat med grillede grønnsaker


Quinoasalat med grillede grønnsaker

En unik sommersalat med masse smak. Du kan selv velge hvilken type (farge) quinoa du vil. Er du ikke så glad i quinoa, kan oppskriften også benyttes med villris.

 

Ingredienser

6 porsjoner

 

  • 2,5 dl quinoa
  • 1 stor mais, grillet
  • 1 squash, grillet
  • 1 medium rødløk, grillet
  • 1 rød paprika, grillet
  • 2 vårløk, i skiver
  • 0,5 dl persille, hakket
  • 0,5 dl koriander, hakket
  • Salt og nykvernet pepper

 

Spisskummen og lime vinaigrette

  • 3 ss limesaft, fersk
  • 1 fedd hvitløk, presset
  • 1 ts spisskummen
  • ½ ts oregano, tørket
  • ½ ts salt
  • ¼ malt sort pepper
  • 4 ss extra virgin olivenolje

Slik gjør du

Grillmetode: direkte grilling

 

  1. Kok quinoa etter anvisningene på pakken. Når quinoaen er kokt, fordel den ut over et bakepapir for avkjøling.
  2. Klargjør grillen for direkte grilling over middels varme. Benytt gjerne en grillgrid (http://webshop.sundance.no/products/bull-gridssett) når du skal grille grønnsakene.
  3. Grill grønnsakene. La grønnsakene avkjøles litt før du kutter de opp.
  4. Lag vinaigretten ved å blande alle ingrediensene i en blender.
  5. Hell vinaigretten i en stor serverings bolle. Ha i quinoaen, de grillede grønnsakene og vårløken. Strø over persillen og korianderen. Bland alt lett sammen.
  6. Server ved romtemperatur. Salaten kan stå i kjøleskapet i 6 timer, hvis den er tildekt.

Tips: Vinaigretten kan oppbevares i en lufttett boks i kjøleskapet, i opptil en uke.

Share on FacebookPin on PinterestTweet about this on TwitterEmail this to someone