Grilloppskrift – Rødvinssaus til biff


Rødvinssaus som passer perfekt til biff

En god rødvinssaus som kun tar 15 minutter å lage. Sausen passer perfekt til biff, uansett om dener grillet eller stekt i panna.

 

Ingredienser

Mengde: 2,5-3 dl
 

  • 5 dl rødvin
  • 1 stor sjalottløk, finhakket
  • 2 fedd hvitløk, knust
  • 3 kvister rosmarin
  • 8 kvister timian
  • 1 ts hel sort pepper
  • 2 ss tomatpuré
  • 2 ss worcestershiresaus
  • 1 ts kjøttfond
  • 1 ts salt
  • 1 ts sukker
  • 4 ss kaldt smør, skåret i fire biter.

Slik gjør du

Grillmetode: –

 

  1. Tilsett rødvin, sjalottløk, hvitløk, rosmarin, timian og pepper i en medium stor kjele.
  2. La dette koke opp og la det redusere til du har ca. 2,5 dl. Sil før du heller det tilbake i kjelen.
  3. Visp inn resten av ingrediensene, foruten smør. La dette småkoke i 5 minutter.
  4. Visp inn smøret, en bit av gangen, til alt er godt blandet.

Sausen er best servert varm.

 

Tips: Sausen kan lagres i en lufttett boks i opptil et par uker. Forsiktig varm opp før servering.

Share on FacebookPin on PinterestTweet about this on TwitterEmail this to someone