Grilloppskrift – Grillet rosenkål salat med lønne-vinaigrette


Grillet rosenkål salat med lønne-vinaigrette

Nydelig rosenkål salat som både kan serveres varm eller romtemperert, slik at du kan lage denne flere timer før grillgjestene kommer.

 

Ingredienser

6-10 porsjoner
 

Rosenkål salat

  • 900 g rosenkål
  • 1 radicchio rosso salathode (les mer på bama.no)
  • 1 stor fennikel, fjern stilken og del i store biter
  • Olivenolje
  • Havsalt
  • Nykvernet sort pepper
  • 2 pærer (akkurat modne)
  • 1,2 dl ristet peaknnøtter, hakket
  • 1,2 dl granateplefrø

 

Lønne-vinaigrette

  • 3 ss ekte lønnesirup
  • 2 ss eplecider eddik
  • 2 ts Dijon sennep
  • 1 medium sjalottløk, finhakket
  • 6 ss extra virgin olivenolje
  • Havsalt
  • Nykvernet sort pepper

 

Ekstra

Grillpanne

Slik gjør du

Grillmetode: direkte grilling

 

  1. Klargjør grillen for direkte grilling over middelsvarme. Varm også opp grillpannen (nettbutikk).
  2. Del radicchio rosso salaten og fennikeln i store biter. Plasser alle grønnsakene på et bakepapir, en haug for hver grønnsak. Drypp litt olje over og krydre med salt og pepper. Bland grønnsakene individuelt til alle er dekt med olje og krydder.
  3. Legg rosenkålen i grillpannen på grillen og la det grille i 10 minutter. Vend jevnlig. Legg så fennikelen også i grillpannen og grill i ytterligere 5 minutter. Legg tilslutt radicchio rosso salaten i pannen og la alt grille 5 minutter til. Husk å snu grønnsakene jevnlig. Når grønnsakene er ferdig på grillen legges de tilbake på bakepapiret.
     
    Grillet rosenkål salat med lønne-vinaigrette
     
  4. Fjern alt for godt stekte/svarte blader fra rosenkålen. Del så opp de ulike grønnsakene og legg i en bolle.
  5. Skrell og skjær pærene i terninger og legg i bollen. Tilsett så halvparten av pekannøttene og granatepleførene.
  6. Lag vinaigretten ved å vispe sammen lønnesirup, eddik, sennep og sjalottløk. Pisk inn olje, en spiseskje av gangen. Smak til med salt og pepper.
  7. Hell vinaigretten over salaten og bland lett rundt. Topp med de resterende pekannøttene og granateplefrøene og server

Tips: Denne salaten presenteres best på et fat og ikke i en bolle.

Share on FacebookPin on PinterestTweet about this on TwitterEmail this to someone