Grilloppskrift – Grillet squash


Grillet squash

En rask og svært enkel siderett til sommerens grillmat.

 

Når man griller grønnsaker på denne måten er det lurt å bruke en grill grid (nettbutikk), eller leve på den ville siden og risikere å miste noen gjennom ristene.

 

Ingredienser

4-6 personer

 

  • 4 medium store squash
  • Oliven olje
  • 1-2 fedd hvitløk, finhakket
  • 1 ss hakket friske urter – gjerne timian. Kan byttes ut med 1 ts tørkede urter.
  • Havsalt
  • Nykvernet sort pepper

Slik gjør du

Grillmetode: direkte varme

 

  1. Skjær squashen i 1 cm tykke skiver og legg de i en bolle/på et fat.
  2. Drypp over olivenolje og dryss over hvitløken, urtene, salt og pepper. Bland sammen.
  3. Klargjør grillen for direkte varme over middels varme.
  4. Legg ut squashen på grillristen i et enkelt lag. Grilles for 3-4 minutter på hver side.
  5. Squashen burde være al dente (ha tyggemotstand) og ikke ha blitt «gjennomsiktig». Smak deg til mens du griller.