Grilloppskrift – Grillet squash


Grillet squash

En rask og svært enkel siderett til sommerens grillmat.

 

Når man griller grønnsaker på denne måten er det lurt å bruke en grill grid (nettbutikk), eller leve på den ville siden og risikere å miste noen gjennom ristene.

 

Ingredienser

4-6 personer

 

  • 4 medium store squash
  • Oliven olje
  • 1-2 fedd hvitløk, finhakket
  • 1 ss hakket friske urter – gjerne timian. Kan byttes ut med 1 ts tørkede urter.
  • Havsalt
  • Nykvernet sort pepper

Slik gjør du

Grillmetode: direkte varme

 

  1. Skjær squashen i 1 cm tykke skiver og legg de i en bolle/på et fat.
  2. Drypp over olivenolje og dryss over hvitløken, urtene, salt og pepper. Bland sammen.
  3. Klargjør grillen for direkte varme over middels varme.
  4. Legg ut squashen på grillristen i et enkelt lag. Grilles for 3-4 minutter på hver side.
  5. Squashen burde være al dente (ha tyggemotstand) og ikke ha blitt «gjennomsiktig». Smak deg til mens du griller.
Share on FacebookPin on PinterestTweet about this on TwitterEmail this to someone