Grilloppskrift – Honning og whisky-glaserte gulrøtter


Honning og whisky-glaserte gulrøtter

Dette tilbehøret er svært enkelt å lage, og med honning og whisky-glaseringen får gulrøttene en ekstra god sødme. Og har du ikke plass på grillen, kan du fint steke de i stekovnen.

 

Ingredienser

4-8 porsjoner
 

  • 2 bunter med tynne gulrøtter
  • Extra virgin olivenolje
  • Havsalt
  • Hvit pepper
  • 1 klype tørket timian
  • 4 ss smør
  • 0,5 dl whisky
  • 0,5 dl honning

Grill-panne eller grillbakk av folie

Slik gjør du

Grillmetode: indirekte grilling.

 

  1. Klargjør grillen for indirekte grilling over medium-høy varme, ca. 190 °C.
  2. Har gulrøttene fortsatt stilken, kan du skjære den av slik at det kun er igjen ca. 2 cm. Skrell gulrøttene og legg de i en grillbakk av folie eller bruk en grillpanne (nettbutikk). Unngå og legg gulrøttene oppå hverandre.
  3. Drypp olivenolje, over gulrøttene og krydre med salt, pepper og timian.
  4. Skjær smøret opp i biter og legg utover i formen over gulrøttene.
  5. Hell whisky og drypp honningen over.
  6. Legg bakken på grillen (bort fra flammene) og lukk lokket på grillen. Etter 20 minutter kan du snu gulrøttene. La de grille i 10-15 minutter til slik at gulrøttene blir møre, men ikke overkokte.
  7.  

Share on FacebookPin on PinterestTweet about this on TwitterEmail this to someone