Dette tilbehøret er svært enkelt å lage, og med honning og whisky-glaseringen får gulrøttene en ekstra god sødme. Og har du ikke plass på grillen, kan du fint steke de i stekovnen.
Ingredienser
4-8 porsjoner
- 2 bunter med tynne gulrøtter
- Extra virgin olivenolje
- Havsalt
- Hvit pepper
- 1 klype tørket timian
- 4 ss smør
- 0,5 dl whisky
- 0,5 dl honning
Grill-panne eller grillbakk av folie
Slik gjør du
Grillmetode: indirekte grilling.
- Klargjør grillen for indirekte grilling over medium-høy varme, ca. 190 °C.
- Har gulrøttene fortsatt stilken, kan du skjære den av slik at det kun er igjen ca. 2 cm. Skrell gulrøttene og legg de i en grillbakk av folie eller bruk en grillpanne (nettbutikk). Unngå og legg gulrøttene oppå hverandre.
- Drypp olivenolje, over gulrøttene og krydre med salt, pepper og timian.
- Skjær smøret opp i biter og legg utover i formen over gulrøttene.
- Hell whisky og drypp honningen over.
- Legg bakken på grillen (bort fra flammene) og lukk lokket på grillen. Etter 20 minutter kan du snu gulrøttene. La de grille i 10-15 minutter til slik at gulrøttene blir møre, men ikke overkokte.