fbpx

Boblebad, massasjebad, jacuzzi – kjært barn har mange navn

 • Fri frakt over 1.500,- på de fleste ordre
 • Rask levering
 • Vakttelefon

Boblebad, massasjebad, jacuzzi – kjært barn har mange navn

Kjært barn har mange navn. Ofte brukes uttrykkene som boblebad og jacuzzi litt om hverandre, selv om de egentlig beskriver ulike typer bad.

Massasjebad

Et massasjebad er et stort badekar utstyrt med dyser for hydroterapi. Badet plasseres som regel utendørs, og kan stå fritt eller være nedsenket i terrasse eller lignende. Hvert sete har vanligvis flere massasjedyser som gjør at det kan rettes kraftige vannstråler mot forskjellige steder på kroppen. I tillegg er ofte setene designet ulike fra hverandre, slik at alle skal ha mulighet til og finn sitt favorittsete.

Boblebad

Boblebad er nok vært den mest brukte benevnelsen på folkemunne, men som i realiteten betyr et badekar med integrerte luftdyser. Disse luftdysene gir ikke direkte massasje, sånn som dysene i et massasjebad gjør.

Våre massasjebad i 880-serien har en boblebadfunksjon, der man finner små luftdyser som kun tilfører luftbobler til vannet (dette i tillegg til massasjedysene). Denne muligheten gjør det enkelt for barn å ha det moro med bobler, uten sterke massasjestråler. Disse luftdysene er også knyttet opp mot SunScents dispenseren, hvor man legger aromatiske duft-kuler som bringer duften gjennom luftboblene i vannet, uten at dufttilsetningen påvirker vannkvaliteten.

Badestamp

En badestamp er det bad, vanligvis laget av tre, med en vedovn oppi badet som varmer opp vannet. En tradisjonell badestamp er utstyrt med benker, slik at man kan sitte og nyte det varme vannet. Badestamper er ikke utstyrt med luftdyser eller massasjedyser.

Da det kan være vanskelig å kontrollere temperaturen i en badestamp, samt at de ofte mangler både sirkulasjon og rensesystemer, anbefaler vi massasjebadet Sundance Denali. Denali ligner i utseende på en badestamp, men som har både rensesystem, rensefilter, fullisolasjon og temperatur-kontroll.

Spabad

Spabad brukes ofte som en direkte oversettelse av det engelske ordet spas. Likevel er massasjebad den mest korrekte oversettelsen. Spabad = massasjebad.

Jacuzzi

Jacuzzi er også et kallenavn på massasjebad som ofte benyttes. Egentlig er Jacuzzi et merkenavn og produserer blant annet massasjebad. Noen mener at Jacuzzi-brødrene oppfant massasjebadet, og på denne måten har navnet blitt ett begrep.

Hot tub

Hot tub er en engelsk samlebetegnelse på bad med varmt vann som brukes for avslapning. Noen er utstyrt med massasjedyser, mens andre har mer oppbyggingen til en badestamp.

 • Frakt

  Fri frakt over 1.500,-

  I nettbutikken tilbyr vi fri frakt på de fleste ordrer over 1.500,-

 • Levering

  Rask levering

  Med alt på ett sted kan vi betjene nettbutikken svært effektivt og du får varene dine raskt levert

 • Vakttelefon

  Vakttelefon

  Serviceavdelingen er tilgjengelig for eksisterende massasjebad-kunder på vakttelefon helger og helligdager