fbpx

Bør jeg ha varmepumpe til massasjebadet?

 • Fri frakt over 1.500,- på de fleste ordre
 • Rask levering
 • Vakttelefon
sundance massasjebad

Bør jeg ha varmepumpe til massasjebadet?

Det korte svaret på om du bør ha varmepumpe til massasjebadet er nei. Selv om varmepumper har vært brukt med suksess i swimspa og svømmebasseng, er de ikke like effektive for massasjebad.

Mange i vår bransje tilbyr varmepumpe som et supplement til annen varmer i massasjebad. Vi tilbyr også flere modeller som er klargjort for varmepumpe. Likevel anbefaler vi ikke å installere varmepumpe. Hvorfor skal vi forsøke å forklare her.

Varmepumpe har i mange år vært brukt til swimspa og svømmebasseng. Da er det nærliggende å tenke at dette bør vi bruke på massasjebad også, men her er det en del forskjeller. Et svømmebasseng har vesentlig større vannvolum og det driftes primært i sommerhalvåret. I tillegg holder det gjerne en lavere temperatur enn et massasjebad.

Hvorfor anbefaler vi å ikke ha varmepumpe i massasjebadet?

En varmepumpe bruker desidert minst strøm og leverer optimalt når både utetemperatur og vanntemperatur ligger midt på tyvetallet. Noe som for så vidt er logisk.

Når utetemperaturen synker med ca. 5 grader og vanntemperaturen skal opprettholdes, vil effekten synke til ca. 87 %. Synker utetemperaturen ytterligere 5 grader, vil effekten synke til ca. 76 %. Nye 5 grader lavere og effekten er nede på ca. 66 % av makseffekt osv.

En annen faktor er hvor mange grader det skal være i vannet som skal varmes opp. Her er samme taps skalaen på effekt. Øker man ønsket temperatur med 5 grader, mister man ca. 13 % effekt, og ytterligere 5 grader gir ytterligere tap i effekt osv.

Dette betyr at skal du holde 38 grader i vannet ditt på vinteren, når vi i Norge er mest vant til lave utetemperaturer, vil du ha veldig lav eller ingen effekt av varmepumpen.

På sommeren, gitt at du har et godt isolert bad, bruker et massasjebad helt minimalt med strøm til oppvarming.

Vi har, ved hjelp av en ekstern leverandør, testet varmepumpe gjennom en hel vinter på et bad i vår 880-serie. Det ble ikke målt noen gevinst ved bruk av varmepumpe. Det ble testet med 3 ulike varmepumper for å se om det ble noen forskjell.

Det finnes også andre grunner til at du bør tenke seg godt om før en anskaffer varmepumpe til massasjebadet:

 • En varmepumpe er en ekstern enhet som skal plasseres i nærheten av badet og det må føres isolerte rør mellom massasjebad og varmepumpe. Varmepumpen må skjermes mot været så ikke viften snør igjen og gir driftsstans.
 • En varmepumpe koster en del penger og det er ganske usikkert om det er mulig å tjene inn investeringen igjen i løpet av produktets levetid pga. de elementer som er omtalt ovenfor.
 • En varmepumpe avgir lyd.

Vi ønsker alltid å selge det som er til det beste for kundene våre, derfor omtaler vi varmepumper på denne måten. Skulle du likevel ønske å ha varmepumpe til ditt massasjebad, så finnes det varmepumper som kommuniserer med elektronikken i våre bad.

Velkommen til en massasjebad-prat og prøvebading.

 • Frakt

  Fri frakt over 1.500,-

  I nettbutikken tilbyr vi fri frakt på de fleste ordrer over 1.500,-

 • Levering

  Rask levering

  Med alt på ett sted kan vi betjene nettbutikken svært effektivt og du får varene dine raskt levert

 • Vakttelefon

  Vakttelefon

  Serviceavdelingen er tilgjengelig for eksisterende massasjebad-kunder på vakttelefon helger og helligdager