Ekstra god pizzadeig med starter

  • Fri frakt over 1.500,- på de fleste nettordre
  • Rask levering
  • Vakttelefon
Hjemmelaget pizzadeig med starter i pizzaovn hos Sundance i Holmestrand

Ekstra god pizzadeig med starter

Den perfekte pizzadeigen starter med en god plan. Her viser Rainer deg hvordan du lager ekte italiensk pizzadeig med starter, kjærlighet og riktige teknikker. Resultatet? En ekstra god pizzadeig, helt fra bunnen av.

Rainer viser deg hvordan du lager ekte italiensk pizzadeig med starter.

Oppskrift på ekstra god pizzadeig med starter som lages dagen før:

  • 200ml vann
  • 5 gram gjær
  • 5 gram honning
  • 200 gram 00-mel

Bland først vann gjær og honning. Tilsett mel og rør det sammen. La stå i rundt 15 minutter uten lokk, før du setter på lokk og lar det stå ytterligere 1 time på benken. Sett i kjøleskap i 16-24 timer.

Lage deigen:

  • Starter
  • 300 gram Manitoba mel
  • 200 gram 00-mel
  • 300ml vann
  • 20 gram salt

Ta ut starter fra kjøleskapet og la den få en time i romtemperatur før deigen blandes. Tilsett alt melet til starteren. Rør saltet inn i vannet og spe deigen med vann. Blandes i 10-15 minutter. Jobb så med deigen på benken til alt melet er jobbet ut og deigen blir glattere. Strekk gjerne deigen godt så du får jobbet med glutenet i melet.

Formes som en stor bolle. Ta olivenolje på hendene og klapp forsiktig på deigen. La ligge utildekket på benken i 15 min. Bruk gjerne en bakeskrape for å løsne deigen fra benken. Forme på nytt som en stor bolle. Litt mer olivenolje på hendene og klapp forsiktig på deigen. Legg over et fuktig klede og la ligge på benken og heve i ca. 1 time.

Ta litt olivenolje på hendene og del deigen i 4 like emner. Disse formes til mindre boller og legges på et brett med ca. 8 cm (fire fingerbredder) avstand. Olivenoljen på hendene er for at den ikke skal klebe til hender når du jobber med den. Ikke bruk mel da det tørker ut deigen. Dekk til med plastfilm og la heve i en time til.

Nå skal deigen jobbes ut til en pizzabunn.

Ta en bolle med pizzadeig og vend den i mel. Begynn på midten av deigen og press utover til siden rundt hele deigen til du får en liten kant ytterst. Strekk så deigen ut til du får passe størrelse på pizzabunnen. Prøv å ikke bruke for mye mel, men nok til at det ikke kleber.

Rainer er glad i pesto, så i denne filmen bruker han det. Foretrekker du tradisjonelt fyll med tomatsaus anbefaler vi denne:

Fyll til Margherita:

  • En boks med hele skinnfrie tomater (knuses med hendene, men la det være litt helt kjøtt igjen)
  • En god klype salt (etter smak)
  • 1 ts olivenolje
  • Basilikumblader

Bland ingrediensene og bruk sausen som første lag på pizzaene. Parmesan rives over tomatsausen og fersk Mozzarella skjæres i skiver på ca. en cm og legges på. Stek pizzaen i pizzaovnen Tilsett eventuelt litt olivenolje eller skinke, ruccolasalat og ristede pinjekjærner etter steking om ønskelig.

Bon appétit!

  • Frakt

    Fri frakt over 1.500,-

    I nettbutikken tilbyr vi fri frakt på de fleste nettordrer over 1.500,-

  • Levering

    Rask levering

    Med alt på ett sted kan vi betjene nettbutikken svært effektivt og du får varene dine raskt levert

  • Vakttelefon

    Vakttelefon

    Serviceavdelingen er tilgjengelig for eksisterende massasjebad-kunder på vakttelefon helger og helligdager