fbpx

Utendørs massasjebad med svært lavt energiforbruk

 • Fri frakt over 1.500,- på de fleste ordre
 • Rask levering
 • Vakttelefon
sundance massasjebad med lavt energiforbruk

Utendørs massasjebad med svært lavt energiforbruk

Massasjebad fra Sundance Spas er laget for det norske klimaet hvor bl.a. ekstra god isolering resulterer i svært lavt energiforbruk.

Lavt energiforbruk er for deg som er på utkikk etter massasjebad en viktig faktor. Dette er svært forståelig, da det kan være store forskjeller fra produsent til produsent. Det man må være oppmerksom på når man innhenter slik informasjon er at det kan være vanskelig å sammenligne energiforbruket til de ulike massasjebadene. Dette er fordi energiforbruket avhenger av flere ulike parametere, som må være identiske for at man skal kunne sammenligne energiforbruket på en best mulig måte. Disse parameterne er f.eks.:

 • Badet størrelse (litervolum).
 • Brukermønsteret (Hvor mange timer er badet i bruk pr. år?)
 • Omgivelsestemperatur
 • Temperaturen i vannet
 • Vindforholdene
 • Er varmeelementet stort nok til å holde temperaturen i vannet eller faller temperaturen vesentlig ved bruk?

Husk også å få strømforbruket i massasjebadett oppgitt i kW/t pr. år og ikke i kroner.
Mange leverandører av massasjebad velger å oppgi forbruket av strøm i kroner, men «glemmer» da å ta med nettleien. Det vil da se ut til at dette massasjebadet bruker halvparten så mye strøm som andre massasjebad. I tillegg vil strømprisen også kunne variere fra et sted til et annet og derfor ikke være riktig for deg som kunde.

Våre massasjebads energiforbruk

Noen av våre mest populære massasjebad er målt ved bruk ca. 2 timer i uken året rundt, med gjennomsnittstemperatur på ca. 10 grader ute og badevann på 38 grader. En Optima plassert i lav-landet, med WinterPackage som standard, vil da bruke ca 2.250kW/t i året. Dette er et meget lavt forbruk på et så stort massasjebad. Dette oppnås fordi våre massasjebad er bygget med høyest kvalitet og teknologi når det gjelder isolering og med et skrog som har en unik evne til å konservere og vedlikeholde termisk energi fra varmen i vannet (Rigid Bond™). Det er også viktig med gode rensesystemer som holder vannet rent og effektiviserer bruken av energi.

Komponenter som gir lavt energiforbruk

Titan varmeelement

Alle massasjebad i 880-serien har titanbelagt varmeelement, som leder 100 % av varmen direkte til vannet. Dette øker den termiske effektiviteten betraktelig og dermed reduserer kostnadene. Titanbelegget beskytter i tillegget varmeelementet mot rust og tekniske feil.

Massasjepumper

Når det kommer til massasjekraft er effektivt rørsystem, dyser med liten motstand av høy kvalitet og optimalisert sirkulasjon viktigere enn hestekrefter. Vi ser at mange massasjebad bruker overdimensjonerte høyhastighetspumper, og sløser da med energibruken. Våre massasjebad er konstruert med et effektivt rørsystem og kostnadseffektive pumper som til tross for lavt energiforbruk gir den perfekte hydroterapeutiske opplevelsen.

Rigid Bond™

Sundance massasjebad har bransjens tykkeste og mest robuste skrog. Dette gjøres ved å bruke det patentbeskyttede bindingslaget Rigid Bond™. Rigid Bond™ benyttes mellom akryloverflaten og glassfiberen. Ved å konstruere skrogene på denne måten er våre skrog inntil åtte ganger sterkere enn vanlige glassfiberlaminerte skrog.

Teknisk illustrasjon som viser hvordan et skrog er bygd opp av akryloverflate, Rigid Bond og glassfiber.

Isolasjon

Alle våre massasjebad har fullisolerte kabinett. Dette betyr at hele rommet mellom skroget og rammen er fylt med isolasjon. Det er jo slik at mer isolasjon er bedre enn mindre isolasjon, i tillegg vil et fullisolert kabinett være mer støydempende når pumper går. Dette, i kombinasjon med Rigid Bond™, sparer energi og gir deg svært lave kostnader på oppvarming av ditt Sundance massasjebad.

Hvis det oppstår et behov for reparasjon i våre bad, er vårt isolasjonsmateriale så mykt at man ved behov kan ta det ut med bare hendene, men likevel så fast at det motvirker skade på rør og slanger ved at disse ligger mer stabilisert.

WinterPackage

WinterPackage er en tilleggsisolasjon som ligger utenfor det fullisolerte området til rør og slanger. WinterPackage vil, avhengig av modell, legges utenpå eller inni bærerammen til massasjebadet. Denne tilleggsisolasjonen sørger for å reflektere kulda ut og varmen inn i badet igjen. Dette gir lavere strømkostnader, noe som er bra for både miljøet og lommeboka. Ved å ha WinterPackage kan du spare hele 25 % på strømforbruket. WinterPackage leveres som standard på alle modeller i 880-serien. Massasjebad i 780-serien kan bestilles med fabrikkmontert WinterPackage mot et tillegg i prisen.

Lokk som isolerer

Lokket er en viktig del av massasjebadet. Det beskytter bl.a. mot snølast og holder på varmen i badevannet. Det er
derfor viktig med et lokk av god kvalitet. Sorte, låsbare lokk som standard til våre massasjebad.

Les om våre solide SunStrong™ lokk her.

i-Touch kontrollpanel

i-Touch kontrollpanel til massasjebad med lavt energiforbruk

Energieffektive mikroprosessorer kontrollerer kontinuerlig alle funksjonene i et Sundance massasjebad. I tillegg kan man ved hjelp av i-Touch kontrollpanelet programmere filtreringssykluser og styre hvilken vanntemperatur vannet skal ha, noe som også er med på å redusere forbruket av energi. Alle valgene du stiller inn ved hjelp av panelet kan beskyttes ved hjelp av en sperrefunksjon. På modellene i 880-serien vil disse innstillingene også beholdes ved et eventuelt strømbrudd.

Sirkulasjonspumpen Dynamic Flow

Alle våre massasjebad i 880- og 780-serien har 24 timers sirkulasjonspumpe som standard utstyr. Sirkulasjonspumpen fører vannet kontinuerlig gjennom filteret slik at urenheter fjernes. Sammenlignet med massasjebad i 680-serien, hvor vannet sirkuleres ved at den ene massasjepumpen starter på lav hastighet i faste intervaller, er våre bad med høykapasitets sirkulasjonspumpe svært effektive.

Sundance massasjebad filterhus

Om vannet sirkuleres 24 timer med vår høykapasitets sirkulasjonspumpe, eller om det sirkuleres ved hjelp av massasjepumpen i gitte intervaller, vil det være marginale forskjeller i strømkostnaden. Ser man på mengden vann som blir renset pr. døgn, vil det være store forskjeller. Sammenlignet med tradisjonelle sirkulasjonspumper i markedet, sirkulerer våre sirkulasjonspumper ca 7 ganger mer vann.

Se film som viser hvordan våre massasjebad er bygd opp og gir lavt energiforbruk

Ønsker du å vite mer om temaet massasjebad og energiforbruk? Ta gjerne kontakt med oss på: info@sundance.no.

 • Frakt

  Fri frakt over 1.500,-

  I nettbutikken tilbyr vi fri frakt på de fleste ordrer over 1.500,-

 • Levering

  Rask levering

  Med alt på ett sted kan vi betjene nettbutikken svært effektivt og du får varene dine raskt levert

 • Vakttelefon

  Vakttelefon

  Serviceavdelingen er tilgjengelig for eksisterende massasjebad-kunder på vakttelefon helger og helligdager