fbpx

Utendørs massasjebad med svært lavt energiforbruk

 • Fri frakt over 1.500,- på de fleste ordre
 • Rask levering
 • Vakttelefon
sundance massasjebad med lavt energiforbruk

Utendørs massasjebad med svært lavt energiforbruk

Massasjebad fra Sundance Spas er laget for det norske klimaet hvor bl.a. ekstra god isolering resulterer i svært lavt energiforbruk.

Lavt energiforbruk er for deg som er på utkikk etter massasjebad en viktig faktor. Dette er svært forståelig, da det kan være store forskjeller fra produsent til produsent. Det man må være oppmerksom på når man innhenter slik informasjon er at det kan være vanskelig å sammenligne energiforbruket til de ulike massasjebadene. Dette er fordi energiforbruket avhenger av flere ulike parametere, som må være identiske for at man skal kunne sammenligne energiforbruket på en best mulig måte. Disse parameterne er f.eks.:

 • Badets størrelse (litervolum).
 • Brukermønsteret (Hvor mange timer er badet i bruk pr. år?)
 • Omgivelsestemperatur
 • Temperaturen i vannet
 • Vindforholdene
 • Er varmeelementet stort nok til å holde temperaturen i vannet eller faller temperaturen vesentlig ved bruk?

Husk også å få strømforbruket i massasjebadet oppgitt i kW/t pr. år og ikke i kroner.
Mange leverandører av massasjebad velger å oppgi forbruket av strøm i kroner, men «glemmer» da å ta med nettleien. Det vil da se ut til at dette massasjebadet bruker halvparten så mye strøm som andre massasjebad. I tillegg vil strømprisen også kunne variere fra et sted til et annet og derfor ikke være riktig for deg som kunde.

Våre massasjebads energiforbruk

Noen av våre mest populære massasjebad er målt ved bruk ca. 2 timer i uken året rundt, med gjennomsnittstemperatur på ca. 10 grader ute og badevann på 38 grader. Optima fra 880-serien, plassert i lav-landet, med fullisolert kabinett og WinterPackage som standard tilleggsisolasjon, vil da bruke ca 2.400 kW/t i året. Dette er et meget lavt forbruk på et så stort massasjebad.

Dette oppnås fordi våre massasjebad er bygget med høyest kvalitet og teknologi når det gjelder isolering og med et skrog som har en unik evne til å konservere og vedlikeholde termisk energi fra varmen i vannet (Rigid Bond™). Det er også viktig med gode rensesystemer som holder vannet rent og effektiviserer bruken av energi.

Komponenter som gir lavt energiforbruk

Innovativ varmeteknologi med Titan varmeelement

Alle massasjebad i 880-serien har titanbelagt varmeelement, som leder 100 % av varmen direkte til vannet. Dette øker den termiske effektiviteten betraktelig og dermed reduserer kostnadene. Titanbelegget beskytter i tillegget varmeelementet mot rust og tekniske feil.

Kostnadseffektive massasjepumper

Når det kommer til massasjekraft er effektivt rørsystem, dyser med liten motstand av høy kvalitet og optimalisert sirkulasjon viktigere enn hestekrefter. Vi ser at mange massasjebad bruker overdimensjonerte høyhastighetspumper, og sløser da med energibruken. Våre massasjebad er konstruert med et effektivt rørsystem og kostnadseffektive pumper som til tross for lavt energiforbruk gir den perfekte hydroterapeutiske opplevelsen.

Rigid Bond™ – bransjens mest robuste skrog

Sundance massasjebad har bransjens tykkeste og mest robuste skrog. Dette gjøres ved å bruke det patentbeskyttede bindingslaget Rigid Bond™. Rigid Bond™ benyttes mellom akryloverflaten og glassfiberen. Ved å konstruere skrogene på denne måten er våre skrog inntil åtte ganger sterkere enn vanlige glassfiberlaminerte skrog.

Teknisk illustrasjon som viser hvordan et skrog er bygd opp av akryloverflate, Rigid Bond og glassfiber.

Skroget er en nøkkelfaktor i den overlegne isolasjonen i Sundance massasjebad. Det sikrer ikke bare styrke og holdbarhet, men også en energieffektiv oppvarming av alle våre massasjebad.

Ledende isolasjon i alle klasser

Våre massasjebad-serier har hver sin unike grad av isolasjon for å imøtekomme ulike behov og ønsker. Fra førsteklasses isolasjon i 880-serien, til den fleksible isolasjonen med mulighet for oppgradering i 780-serien, og den enkle, men effektive løsningen i 680-serien.

Les videre for å oppdage hvordan våre massasjebad er skreddersydd for å imøtekomme ulike behov gjennom våre varierte isolasjonsnivåer.

880-serien – Førsteklasses isolasjon

Tre inn i en verden av overlegent lavt energiforbruk hvor isolasjon står i sentrum. I 880-serien er hvert massasjebad utstyrt med et fullisolert kabinett, der hele rommet mellom det robuste skroget og rammen er fylt med isolasjon.

Denne isolasjonen er ikke bare effektiv, men også praktisk. Hvis det skulle oppstå behov for reparasjon, er skummet mykt nok til å tas ut med hendene da Sundance benytter et 2-komponent isolasjonsmateriale som er mykt nok til å tas ut med hendene ved behov. Samtidig er det fast nok til å stabilisere, noe som motvirker skader på rør og slanger.

I 880-serien får du i tillegg til fullisolert kabinett, WinterPackage inkludert som standard. Winterpackage består av 35 mm tykke isloasjonsplater, påmontert varmereflekterende folie, som er plassert inn i alle åpninger i rammeverket, i tillegg er det festet en isolert vindsperreduk utenfor rammeverket og i bunnen av rammen.

Vi vet at mer isolasjon betyr lavere driftskostnader. Et godt isolert massasjebad gir ikke bare optimal isolasjon, men gir også bemerkelsesverdig støydempende effekt når pumpene er i gang. Svakere lyd gir økt velvære under bruk.

Med den perfekte isolasjon kombinasjonen og det robuste isolerende Rigid Bond™ skroget gir 880-serien deg en uovertruffen opplevelse av komfort og energieffektivitet, samtidig som strømkostnadene for oppvarming av ditt Sundance massasjebad holdes på et svært lavt nivå.

780-serien – Fleksibel isolasjon med mulighet for oppgradering

780-serien er bygget med det samme robuste og isolerende Rigid Bond™ skroget som 880-serien, i tillegg til fullisolert kabinett. Winterpackage er i 780-serien et frivillig tilvalg for de som ønsker et 780-bad som er like godt isolert som 880-serien. Dette gir deg muligheten til å tilpasse isolasjonen etter dine behov.

680-serien – Effektiv isolasjon

680-serien er også bygget med det samme robuste og isolerende Rigid Bond™ skroget som 780- og 880-serien. Winterpackage som består av 35 mm tykke isloasjonsplater, påmontert varmereflekterende folie, som er plassert inn i alle åpninger i rammeverket kommer som standard i 680-serien. I tillegg er det festet en isolert vindsperreduk utenfor rammeverket og i bunnen av rammen. Dette gir deg en kostnadseffektiv løsning for å holde energiforbruket nede, samtidig som du nyter de avslappende stundene i ditt massasjebad.

Lokk som isolerer

I tillegg til skroget og kabinettisoleringen, legger vi stor vekt på lokkets isolering. Våre sorte, låsbare lokk er standard for alle massasjebadene og beskytter mot snølast samtidig som de holder på varmen i badevannet. Opplev en ny standard av isolasjon og komfort med Sundance massasjebad. Utforsk våre serier og invester i din velvære i dag.

Les om våre solide SunStrong™ lokk her.

i-Touch kontrollpanel

i-Touch kontrollpanel til massasjebad med lavt energiforbruk

Energieffektive mikroprosessorer kontrollerer kontinuerlig alle funksjonene i et Sundance massasjebad. I tillegg kan man ved hjelp av i-Touch kontrollpanelet programmere filtreringssykluser og styre hvilken vanntemperatur vannet skal ha, noe som også er med på å redusere forbruket av energi. Alle valgene du stiller inn ved hjelp av panelet kan beskyttes ved hjelp av en sperrefunksjon. På modellene i 880-serien vil disse innstillingene også beholdes ved et eventuelt strømbrudd.

Sirkulasjonspumpen Dynamic Flow

Alle våre massasjebad i 880- og 780-serien har 24 timers sirkulasjonspumpe som standard utstyr. Sirkulasjonspumpen fører vannet kontinuerlig gjennom filteret slik at urenheter fjernes. Sammenlignet med massasjebad i 680-serien, hvor vannet sirkuleres ved at den ene massasjepumpen starter på lav hastighet i faste intervaller, er våre bad med høykapasitets sirkulasjonspumpe svært effektive.

Sundance massasjebad filterhus

Om vannet sirkuleres 24 timer med vår høykapasitets sirkulasjonspumpe, eller om det sirkuleres ved hjelp av massasjepumpen i gitte intervaller, vil det være marginale forskjeller i strømkostnaden. Ser man på mengden vann som blir renset pr. døgn, vil det være store forskjeller. Sammenlignet med tradisjonelle sirkulasjonspumper i markedet, sirkulerer våre sirkulasjonspumper ca 7 ganger mer vann.

Se film som viser hvordan våre massasjebad er bygd opp og gir lavt energiforbruk

Ønsker du å vite mer om temaet massasjebad og energiforbruk? Ta gjerne kontakt med oss på: info@sundance.no.

 • Frakt

  Fri frakt over 1.500,-

  I nettbutikken tilbyr vi fri frakt på de fleste ordrer over 1.500,-

 • Levering

  Rask levering

  Med alt på ett sted kan vi betjene nettbutikken svært effektivt og du får varene dine raskt levert

 • Vakttelefon

  Vakttelefon

  Serviceavdelingen er tilgjengelig for eksisterende massasjebad-kunder på vakttelefon helger og helligdager