fbpx

FAQ

 • Fri frakt over 1.500,- på de fleste ordre
 • Rask levering
 • Vakttelefon

FAQ

Her finner du en oversikt over de vanligste spørsmålene rundt utendørs massasjebad, grill og utekjøkken.

Finner du ikke svar på det du leter etter? Send oss gjerne en mail med ditt spørsmål til: info@sundance.no

Massasjebad

Nei, våre massasjebad kobles kun til strøm. Det er en fordel å ha tilgang til vannkran (gjerne frostsikker) i nærheten av badet. Ved tømming drenerer de fleste vannet rett ut på plenen eller annet sted hvor vannet renner dreneres bort. Noen steder kan det være behov for et avløp. Spesielt i leiligheter etc. Skal du legge opp ny vannkran ute? Husk da at større rørdimensjon på kranen reduserer tiden det tar å fylle badet.

Du trenger et stabilt, drenert underlag som tåler 500kg/m². Det kan være alt fra en forsterket terrasse til et fast underlag på bakken, som f.eks. en platting av tre, betong eller stein. Underlaget må være i vater, og et fast dekke er bedre enn bare komprimert grus. 10 cm armert betongsåle fungerer bra. Noen i vår bransje vil si at badet kan settes rett på plenen. Det er ikke så lurt da et slikt underlag vil sige, spesielt i perioder med mye nedbør, og badet blir stående skjevt.

Alle slike bad kommer uten støpsel. Det føres en kabel fra sikringsskapet, som kobles direkte i koblingsboksen inne i badet. Dette skal utføres av autorisert elektriker. Noen ganger kan eksisterende strømkurs på terrassen brukes. Spør en av våre selgere om detaljer.

Våre massasjebad har CLEARRAY Active Oxygen™ (ozon og UV-C-teknologi kombinert) mot bakterier, og store filter som fjerner partikler i vannet. Både MicroClean™ Ultra-filter i 980- og 880-serien og MicroClean™-filter i 780-serien bruker samme teknologi som drikkevannsfiltre. Før du skal bade må du vaske deg godt, og tilsette en liten dose desinfiserende middel. De fleste av våre kunder velger Active Oxygen, som gjør at du kan bade klorfritt i et rent og friskt vann. Det tar normalt kun 3-4 minutter pr. uke å passe på vannkvaliteten i et massasjebad som brukes noen ganger i uken. Ved kjøp av massasjebad hos oss får du med en enkel oppskrift på hva du skal gjøre for at vannet i massasjebadet ditt alltid skal være friskt og delikat å bade i.

Normalt anbefaler vi bytte av vannet hver 3. måned. Frekvensen avhenger litt av hvor mye badet blir brukt. Det verserer ulike anbefalinger i vår bransje, enkelte anbefaler så sjeldent som kun 1 gang i året. Det som er viktig å skille på er følgende to begrep: « Hvor sjeldent kan jeg bytte vann?» og «hvor ofte bør jeg bytte vann?» Ved å legge til rette for enkelt vannbytte, tar det inntil 1,5 timer fra start til slutt. 15-20 minutter brukes av din tid, resten går av seg selv. På hytter som brukes normalt vil det kunne være nok med vannbytte 2 ganger i året.

Våre massasjebad er utstyrt med termostat og kan stilles inn på opptil 40 °C. Temperaturstyring er viktig, ikke bare for komforten, men også hvis barn bruker massasjebadet. Våre systemer har sikkerhetslås og digital avlesning. Dersom du installerer en SmartTub appstyringsenhet i massasjebadet kan temperaturen også fjernstyres fra din smarttelefon.

For å få maksimalt utbytte av hydroterapien i et massasjebad spiller oppbyggingen av dysene en viktig rolle. Det er store forskjeller på dyser, som det ikke er lett å se, men man kjenner det ved prøvebading. For at du alltid skal kunne få massasje tilpasset ditt behov er det viktig at du kan justere balansen mellom vann, luft og kraft for å gjøre massasjen optimal. Les mer om prøvebading hos oss her.

For mange dyser kan ofte ødelegge den ønskede massasjeeffekten. Blir det for mange dyser vil massasjen enten kunne bli for svak fordi det mangler kraft til å drive så mange dyser, eller massasjen kan gi for skarpe stråler fordi åpningen i dysene er strupt inn for å opprettholde kraften.

Det er ikke antall dyser, men typen dyser og hvordan de er plassert i forhold til muskulaturen som avgjør om det er god eller dårlig massasje. Det er på bakgrunn av dette vi anbefaler deg å prøvebade massasjebadene før kjøp. Les mer om prøvebading hos oss her.

Alle de store produsentene er enige om at å fylle massasjebadets kabinett med polyuretanskum isolasjon reduserer varmetapet og dermed reduserer oppvarmingskostnadene. Denne prosessen øker kostnadene ved produksjon, men forskning viser at eieren i det lange løp vil ha betydelige besparelser. Det er på bakgrunn av dette at alle våre bad er fullisolert. Noen produsenter velger derimot og ikke full-isolere badene sine, i et forsøk på å lage et billigere produkt. Hos Sundance brukes det 2-komponent skum, som er lett å grave i hvis uhellet er ute. Fullisolerte bad gir bedre støydemping og stabilitet til rørene, noe som forhindrer lekkasjer som følge av slitasje ved bevegelse i slanger og rør.

Hydroterapi er den kombinerte effekten av varme, massasje og oppdrift. Varmt vann utvider blodkar, samt øker blodstrømmen til sår og skadet vev, noe som gjør at oksygen og næringsstoffer lettere hjelper slitne musklene å komme seg. Massasje avspenner spente muskler og lindrer press omkring nervene. Massasje forbedrer også blodsirkulasjonen og akselerer kroppens naturlige helbredelsesprosess. Oppdrift reduserer kroppens vekt med 90 %. Dette avlaster presset på anstrengte ledd og muskler.

Vi anbefaler alle som har anledning, til å prøvebade før de kjøper. Både utformingen av setene, massasjen og lydnivået er forskjellig i de ulike badene. Noen bad har liggesete/seng mens andre bare har sitteseter. Alle setene i hvert enkelt massasjebad har også forskjellig massasje og forskjellig dybde. Ved å prøvebade er det mye lettere å finne det badet som passer deg/dere best når det gjelder sittekomfort og massasje. Du prøvekjører kanskje en bil før du kjøper den? Les mer om å prøvebade hos oss her.

Sirkulasjonspumpens oppgave er kontinuerlig å filtrere vannet for å holde det rent og klart. Den gir også den nødvendige sirkulasjonen til varmeelementet for å holde temperaturen på angitt nivå. Har badet en egen sirkulasjonspumpe, slipper man at en av massasjepumpene må starte for å gi sirkulasjon til varme og rensing. En massasjepumpe i rensemodus avgir mer støy. Våre massasjebad i seriene 780, 880 og 980 leveres med sirkulasjonspumpe som standard. Massasjebadene i 680-serien leveres uten sirkulasjonspumpe, og er da avhengig av at en pumpe slår seg på periodisk for å filtrere vannet.

Våre massasjebad er utstyrt med temperaturstyring som holder vannet varmt og klart til bruk. Noen ønsker likevel å redusere temperaturen hvis de skal reise bort fra badet hjemme, eller har badet plassert på en hytte. Massasjebadet klarer å øke temperaturen i vannet fra 1,5 °C til 2,5 °C pr. time avhengig av størrelse på bad og varmeelement.

Et varmeelement kan være utsatt for slitasje, men det avhenger også mye av vannvedlikeholdet til brukerne. Godt vannvedlikehold øker levetiden til varmeelementet. Våre massasjebad i 880- og 980-serien leveres med Titan varmeelement som direkte varmer opp vannet, øker effektiviteten og reduserer brukerkostnadene. Et Titan varmeelement korroderer ikke. I våre øvrige serier bruker vi varmeelement i rustfritt stål.

Grill og utekjøkken

Bull grillene er produsert i 304 rustfritt stål og vil normalt ikke ruste. Likevel vil du kunne få skjolder med overflaterust dersom grillen står nær sjøen eller utsettes for annen forurensning. For å motvirke dette bør du, uansett om du bor nær sjøen eller ikke, bruke våre Bull Clean & Protectant kluter regelmessig. Bull Clean & Protectant kluter legger igjen et beskyttende lag på utsiden av stålet på din Bull grill. Det er også viktig å renholde innsiden av grillen med jevne mellomrom så ikke saltet i fettet blir liggende å tære på metallet.

Alle grillene fra Bull har livstidsgaranti på selve grillboksen og grillristene. På de støpte gassbrennerne er det 20 år (modellene Longhorn, Brahma og Angus) og på platebrennerne er det 5 år (modellene Lonestar Select og Steer).På de øvrige komponentene er det den norske kjøpsloven som gjelder.

 1. Bull sine gassgriller har støpte brennere med 4400W pr. brenner. Dette gjør at du får svært høy varme i grillen som igjen gir bedre grillegenskaper og bedre mulighet til å justere varmen i grillen.
 2. Bull-grillene har også veldig god varmefordeling. Derfor får du et bedre grillresultat i grillene fra Bull.
 3. Med så høy effekt vil du også kunne bruke din Bull gassgrill hele året. Flere av Bull gassgrillene har også eget rotisseri og infrarød gassbrenner til dette.

 1. Grillene fra Bull er produsert i materialer av svært høy kvalitet. Dette gir Bull-grillen vesentlig lengre levetid enn andre griller, om du tar vare på den.
 2. Det er også svært mye rustfritt stål i grillene fra Bull. Dette kjennes på vekten og stabiliteten på Bull-grillen. Mange andre griller oppleves som ganske spinkle og vinglete etter å ha kjent på en grill fra Bull.
 3. Kvaliteten på brennerne i Bull-grillene gir deg også en helt annen grillglede enn andre griller gir med sin høye effekt og lange levetid.

Ja

Med unntak av modellene Steer og Bison har alle grillene fra Bull integrert lys. Modellene Angus, Brahma og Longhorn har også behov for strøm til rotisserimotoren.

Utekjøkkenet fra Bull har flislagt benkeplate. Flisene er frostsikre, men dersom det kommer vann i fugene vil disse kunne fryse og gjøre at flisene slipper fra underlaget. De rustfrie komponentene vil tåle å stå ute, men kan korrodere i overflaten dersom det utsettes for salt luft. Dette er bare i overflaten og kan enkelt poleres vekk. Alt som står ute utsettes for forurensning fra luften og vil holde seg bedre ved behandling av overflaten og eventuelt tildekking.

Ja, kjøleskapet, lyset i grillen og rotisseriet i grillen krever tilkobling av strøm.

Nei, utekjøkkenet fra Bull leveres uten vask som standard.Det er mulig å bestille utekjøkken med vask, men dette er ekstrautstyr.

 • Frakt

  Fri frakt over 1.500,-

  I nettbutikken tilbyr vi fri frakt på de fleste ordrer over 1.500,-

 • Levering

  Rask levering

  Med alt på ett sted kan vi betjene nettbutikken svært effektivt og du får varene dine raskt levert

 • Vakttelefon

  Vakttelefon

  Serviceavdelingen er tilgjengelig for eksisterende massasjebad-kunder på vakttelefon helger og helligdager