fbpx

Grilloppskrift – Hvordan grille en perfekt fiskefilet

 • Fri frakt over 1.500,- på de fleste ordre
 • Rask levering
 • Vakttelefon

Grilloppskrift – Hvordan grille en perfekt fiskefilet

Å grille fisk kan være vanskelig. Her er noen enkle tips som skal gjøre jobben lettere og som øker sjansen for et perfekt resultat.

Å grille fisk kan være en utfordring for selv de mest erfarne kokkene. Ofte blir grillet fisk overstekt eller faller fra hverandre – så snu den kan man nesten bare glemme. Men det var før. Her kommer det nemlig noen enkle tips som skal gjøre jobben lettere og som øker sjansen for et perfekt resultat.

God og varm grill

Forvarm grillen på høy varme. Overflatetemperaturen må være 200 °C til 230 °C. Dette gjør at fisken lettere slipper fra ristene når den skal snus, samt at du får de store grillmerkene som bidrar til å karamellisere fisken.

En ren og oljet rist minsker sjansen for at det setter seg fast

Etter du har forvarmet grillen i 15-20 minutter, børster du av ristene med en stålbørste slik at du får fjernet all « gammel moro» fra forrige gang du grillet. Gjennombløt et papirhåndkle med olje og gni ristene inn med denne ved hjelp av å bruke en tang rett før grillingen.

For sikkerhetsskyld – pensle fisken med olje

Har fisken ligget i marinade, klapp fisken tørr med et papirhåndkle før du pensler fisken med litt fett eller olje.

Skinnet er grillens beste venn

Når du griller fisk kan det være lurt å grille fisken med skinnet på, da dette gjør at fisken lettere holder seg i et stykke. I tillegg kan grillet skinn være svært velsmakende om du tar deg tid til å grille det slik at det blir brunt og sprøtt. Obs: Ønsker du å spise skinnet burde fiskefileten være tykk nok til at du sikrer at fisken ikke blir overstekt før skinnet har blitt sprøtt.

Et vellykket flipp

Det avgjørende øyeblikket er når du skal snu fisken. Fisken skal lett løsne fra grillen – noe kan henge litt igjen, men for det meste skal fisken lett kunne snus. Hvis stekespaden ikke glir lett under fisken, rygg litt tilbake og gi fisken et lite øyeblikk til før du prøver igjen. For å gjøre dette lettere kan det være lurt å investere i en stekespade med konisk kant.

Grill med lokket nede

Siden vi griller med høy varme ønsker vi at fisken skal stekes raskt. Unntaket fra dette kan være når man griller tunfisk og laks, og ønsker kun å svi utsiden og ha en litt råere kjerne.

Stekt, men ikke tørr

Når fileten er ca. 2,5 cm tykk er en god tommelfinger regel å grille fisken i totalt 8 minutter. Til tross for denne regelen er det likevel viktig å bruke øynene og se når fisken begynner å se ferdig ut. Kanskje du burde benytte en gaffel å teste – flaker fisken lett? Fisken er ferdig når innsiden ikke lengre er gjennomsiktig. Fjernes fisken fra grillen rett før den er helt ugjennomsiktig vil 3-4 minutter hvile før servering gi en perfekt grillet fisk.

Lykke til!

 • Frakt

  Fri frakt over 1.500,-

  I nettbutikken tilbyr vi fri frakt på de fleste ordrer over 1.500,-

 • Levering

  Rask levering

  Med alt på ett sted kan vi betjene nettbutikken svært effektivt og du får varene dine raskt levert

 • Vakttelefon

  Vakttelefon

  Serviceavdelingen er tilgjengelig for eksisterende massasjebad-kunder på vakttelefon helger og helligdager