Grilloppskrift – Bourbon-glasert laks på grillplanke
Nydelig bourbon-glasert laks på grillplanke. Fisken får en ekstra røyksmak fra plankene, samt at filetene er lette å håndtere da det ikke er nødvendig å snu fisken.
Nydelig bourbon-glasert laks på grillplanke. Fisken får en ekstra røyksmak fra plankene, samt at filetene er lette å håndtere da det ikke er nødvendig å snu fisken.
Ingredienser
4 porsjoner
600-900 g laksefilet med skinn
5,5 ss salt
5,5 ss brunt sukker
4 ss lønnesirup
2 ss bourbon/whiskey
1 ss engelsk sennep/Dijon sennep
Skall fra en halv appelsin
Ekstra
1 eller 2 grillplanker
Husk å legge grillplankene i vann minst 1 time før du skal grille.
Slik gjør du
Grillmetode: direkte grilling på grillplanke.
- Del fisken opp i serveringsstykker og legg de på en tallerken.
- Bland sammen salt og brunt sukker, og dekk fisken med blandingen. Husk og dekk sidene av fileten også. Dekk til med plast og sett fisken kjølig i minst 2 timer.
- Skyll så fisken med vann for å fjerne salthinnen.
- Klargjør grillen for direkte grilling over middels høy varme.
- Rør sammen lønnesirup, whiskey, sennep og appelsinskall til sennepen er oppløst.
- Ta grillplankene ut av vannet, grill de lett i et par minutter. Smør litt olje på siden fisken skal ligge på.
- Legg fisken på plankene og lukk lokket til grillen. La lokket være igjen så mye som mulig. Pensle fisken med glazen hvert 5-6 minutt, og la det grille i til sammen 12-15 minutter. Laken er klar når den er jevn rosa i midten.
OBS: Hold deg i nærheten av grillen for å se til at planken ikke tar fyr på grillen.